Veznjak Rijeke

STJEPAN LONČAR: Nije ugodno doživjeti ovakav poraz na otvaranju polusezone, a dolazi Dinamo…

Ivana Vaupotić

Stjepan Lončar/D. KOVAČEVIĆ

Stjepan Lončar/D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB Otvaranje mjeseca teških iskušenja Rijeci je ponudilo poraz na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj (1:2), s time da igra nije bila na pretjerano visokoj razini. Doduše, ne može se reći da je sve skupa bilo toliko loše, ali ono što je prikazala momčad pod stručnim ravnanjem Simona Rožmana nije imalo previše dodirnih točaka s klupskim ambicijama. A već za dva dana na Rujevici se igra zaostala utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa s Dinamom…


Statistika govori da je Rijeka u Kranjčevićevoj uputila dvanaest udaraca prema golu suparnika, od čega su četiri ušla unutar okvira koji čini rezultatsku razliku. S druge strane, Lokomotiva je u istoj statističkoj kategoriji imala pet udaraca u okvir, iz deset pokušaja.


Taj segment, međutim, ne pokazuje pravo stanje stvari. Naime, tri riječka udarca Ivo Grbić je zaustavio bez problema, a četvrti je, zapravo, bio centaršut Stjepana Lončara, lijevom nogom, s desne strane, začinjen nesporazumom domaćih stopera i sretnom putanjom lopte.




Ivor Pandur je, pak, obranio mrtve šanse Lirimu Kastratiju i Mariju Budimiru, a tome je dodao uspješno istrčavanje na Myrta Uzunija, koji je izašao sam pred njega. No, bio je nemoćan u 45. i 71. minuti, kada je brzonogi Kastrati doslovno protutnjao pokraj riječke obrane i poentirao, nakon preciznih dugih lopti Uzunija i Budimira.


– Lokomotiva je zaslužila pobjedu. Prvo poluvrijeme nismo dobro otvorili, iako smo stvorili jednu-dvije prilike. Imali smo dosta problema u izgradnji igre, a Pandur nas je spasio u tri situacije. Kasnije smo uhvatili ritam, ali bilo je prekasno – kaže Stjepan Lončar.


Znalo se da najveću snagu Lokomotive čini poker najisturenijih igrača. Kastrati i Uzuni svojom brzinom mogu stvoriti puno problema na bokovima svakoj momčadi HT Prve lige, a Sammir i Budimir imaju više nego dovoljno znanja i iskustva za sijanje panike u redovima suparnika. Ta četvorka je presudila derbi.


– Primili smo dva slična, praktički ista gola iz njihovih kontri, a to je teško stizati, pogotovo na gostovanju. Nije ugodno doživjeti ovakav poraz na otvaranju polusezone, pogotovo zato što nam u srijedu dolazi četvrtfinale Kupa s Dinamom – dodaje strijelac jedinog gola za Rijeku u Kranjčevićevoj.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU