Nema mjesta čekanju

Srećko Juričić ponovo preuzeo struku na Rujevici: “Dovodimo trenera i nekoliko neophodnih pojačanja”

Portal Novi list

Srećko Juričić/Foto S. DRECHSLER

Srećko Juričić/Foto S. DRECHSLER

Fausto Budicin je još uvijek trener Rijeke i vodit će sigurno sljedeću utakmicu. Kao vojnik kluba daje sve od sebe uskoči dok ne pronađemo ili dovedemo novog trenera - rekao je Juričić



RIJEKA Srećko Juričić gostovao je u emisiji Radio Rijeke “Pod stijenama Kantride” u ulozi novog-starog sportskog direktora Bijelih. Juričić je i do sada u formalnom smislu bio sportski direktor, a po odlasku Roberta Palikuče (nije imao odgovarajuću licencu pa je slovio za klupskog menadžera za sport), iskusnom Juričiću pripala je zadaća da u završnici prijelaznog roka dovede neophodna pojačanja i pronađe trenera koji bi trebao trgnuti momčad.


– Ostali smo bez menadžera za sport, čovjeka zaduženog za sportski segment i normalno je da sam tome najbliži i da sam uskočio – rekao je Juričić i osvrnuo se na status Tadićeva nasljednika. – Fausto Budicin je još uvijek trener Rijeke i vodit će sigurno sljedeću utakmicu. Kao vojnik kluba daje sve od sebe uskoči dok ne pronađemo ili dovedemo novog trenera. Fausto je tu kao vatrogasno riješenje, ali uvijek to ovisi o rezultatima. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati dalje i onda reagirati kako treba. Radimo na dovođenju novog trenera, razgovaramo, imamo brojna imena na listi. Vjerujem da ćemo brzo to ostvariti. Želimo to riješiti što prije, ali neki treneri su zauzeti, s nekima razgovaramo. Nadam se da će to biti što prije. Trebali bi kao klub biti spremni na ovakve situacije, ovoga puta smo malo zakasnili. Možemo preuzeti krivnju za kašnjenje. Međutim, osobno nisam računao da ćemo brzo trebati promjeniti Tadića, a nisam računao ni na to da će Budicin biti kraće na toj funkciji. Volio da bude duže, ali situacija je toliko loša da moramo nešto poduzeti – rekao je Juričić i najavio da će se u zadnjim danima prijelaznog roka pokušati angažirati nekoliko pojačanja.


Preciznije, dovodi se gol igrač, krilni napadač, jedan vezni igrači koji bi pokrenuo i razigrao ekipu, a, tvrdi Juričić, trebalo bi se pojačati i u obrani s obzirom na ozljedu Mitrovića… U prijevodu, ispada da posljednjoj momčadi lige treba gotovo “pola momčadi”…




– Znamo da je do kraja prijelaznog roka ostalo malo vremena, ali u kontaktu smo s nekoliko igrača i nadamo se da bi se veći dio toga mogao ostvariti – rekao je Juričić.


Kompletan istup Srećka Juričića na valovima Radio Rijeke možete poslušati OVDJE.