Trener Rijeke

Sopić: Mišković ima sve karte u svojim rukama. Uvijek ih je i imao. S time nemam nikakvih problema

Denis Frančišković

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Rijekin kormilar nakon svega čvrsto je na zemlji...



Domaćim medijskim prostorom jutros su prostrujile vijesti o skorašnjem prekidu suradnje na relaciji Željko Sopić – HNK Rijeka, točnije Damir Mišković. Rijekin kormilar nakon svega čvrsto je na zemlji…


“Da nam je netko to tada rekao…”


– Kako da komentiram napise u medijima? Nikako. Ja sam trener Rijeke i imam ugovor do 30. lipnja 2025. godine.


Onog dana kad sam došao u Rijeku na utakmicu protiv Lillea, da nam je netko rekao da ćemo biti drugi i igrati finale Kupa i da ćemo imati tri hrvatska reprezentativca na EP-u, a možda i još jednoga te da ćemo profilirati šest, sedam mladih igrača, mislim da bismo svi zajedno potpisali – kaže Sopić.




– S druge strane, kraj sezone nije prošao najbolje, to treba realno reći. Možda smo mogli i više. Na kraju sezone treba podvući crtu, ovo je privatan klub, predsjednik Mišković daje svoj novac i donosi odluke.


S time nemam nikakvih problema kako god bilo. Da se nalazimo u nekoj zemlji koja se zove Njemačka i da Rijeka druga i igrala finala Kupa, mislim da bi to bio uspjeh.


Bitno je u kojem se kontekstu sve gleda. Nemam problema što piše u medijima. To vam je ono, prvi, drugi set. Svaki set gledate posebno.


“Što znače zahlađeni odnosi?”


U fokusu su “zahlađeni odnosi” trenera i prvog čovjeka kluba. Navodno nije sve od jučer…


– Što znače zahlađeni odnosi? Igrao sam u Njemačkoj i predsjednika vidio jedanput u tijeku godine. Vidim da se pišu gluposti, moja obitelj i ja smo bili nakon utakmice s predsjednikom na večeri.


Ovo je sport, podvučete jednostavno crtu, stavite sve na vagu i vidite je li nešto uspješno ili nije. Svatko to gleda na drugačiji način.


Ovo je privatan klub koji bi jako teško funkcionirao bez Miškovića. Čovjek ima sve karte u svojim rukama. Uvijek ih je i imao.


Tu su i neke nebuloze, Mišković nikad nije ušao u kabinu i rekao da netko mora igrati ili ne mora. Niti bi se on, a ni ja spuštali na tu razinu – dodao je Sopić.