Komentar stručnjaka

Slaven Bilić komentira završnicu HNL-a: “Rijeka igra najljepši nogomet u Hrvatskoj, ali nedostaje pritiska”

Portal Novilist.hr

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Sve što dolazi iz Rijeke je “ne moramo mi” ili “ako nam se ukaže prilika”... Balans je najvažnija stvar u životu. Rijeka stalno olabavljuje pritisak. Koji i tako nije velik. Ni unutrašnji, ni vanjski. Imaju ga na dan utakmice, a to je nedovoljno. Ni blizu Hajduka, Dinama i Osijeka. Takav su klub - kaže hrvatski trener



RIJEKA Hrvatski trener Slaven Bilić početkom godine vratio se u Hrvatsku iz Kine, gdje je nekoliko mjeseci trenirao prvoligaša Beijing Gouan, a u pauzi od svog primarnog posla, za Sportske novosti je napisao osvrt na Prvu HNL te je posebno prokomentirao igru velike četvorke, odnosno Dinama, Rijeke, Osijeka i Hajduka.


Bilić je za Rijeku napisao kako igra najljepši nogomet u ligi.


– Rijeka igra najljepši, lepršav nogomet, a u velikim utakmicama se i odlično brani. Ima i organizaciju, ali i individualnu kvalitetu koja rješava utakmice, jasnu igru i odličnog trenera, napisao je za Sportske novosti Bilić, a potom objasnio u čemu je problem s Bijelima:




– Ali, fali joj pritisak. Sve što dolazi iz Rijeke je “ne moramo mi” ili “ako nam se ukaže prilika”… Balans je najvažnija stvar u životu. U svemu. I najteže ga je pogoditi. Tako i u ovome. Rijeka stalno olabavljuje pritisak. Koji i tako nije velik. Ni unutrašnji, ni vanjski. Imaju ga na dan utakmice, a to je nedovoljno. Ni blizu Hajduka, Dinama i Osijeka. Takav su klub. A bez pozitivnog pritiska nema ni velikih uspjeha. Zato im se i događaju Dragovoljac, Gorica i slični porazi…


Proslavljeni trener je za vodeći Dinamo napisao kako nemaju “wow efekt” igre te da bi ovakvu situaciju ostala tri kluba trebala prepoznati i napraviti sve što mogu kako bi osvojili prvenstvo. Bilić tu kao najvećeg favorita vidi Osijek.