Povratak na staro

Sjajne vijesti uoči Lokomotive: Igračima Rijeke vraćen dio plaće, od ožujka puni ugovori!

Mateo Sučić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Svaki mjesec će im biti vraćene po dvije rate kojima je isplata bila prolongirana i plan je kluba, ne dogodi li se ponovo nešto nepredviđeno, da se primanja igrača prve momčadi u ožujku vrate na pune ugovoreRIJEKA Riječki prvoligaš našao se u fokusu javnosti prije sedam, osam mjeseci kada je usred prekida svih aktivnosti zbog koronavirusa dogovorio s igračima prve momčadi smanjenje plaće na način da su trećinu od onoga što su imali dogovoreno u svojim ugovorima dobivali, druga trećina je prolongirana za razdoblje kada se situacija normalizira, a trećinu su trajno oprostili klubu. Predsjednik Rijeke Damir Mišković jamčio je igračima da će im tu »zaleđenu« drugu trećinu primanja platiti svojim novcem ako se situacija na nogometnom tržištu ne popravi, ali nije bilo potrebno.


Rijeka je od ovog mjeseca počela isplaćivati taj dio koji je bio »zaleđen« u proteklom periodu, svaki mjesec će im biti vraćene po dvije rate kojima je isplata bila prolongirana i plan je kluba, ne dogodi li se ponovo nešto nepredviđeno, da se primanja igrača prve momčadi u ožujku vrate na pune ugovore, odnosno na razinu koju su imali prije svih problema koje je uzrokovala pandemija koronavirusa.


U svakom slučaju riječ je o pohvalnom potezu riječkog prvoligaša, iako se situacija na promjenjivom nogometnom tržištu nije do kraja stabilizirala, klub je pronašao način da napravi taj financijski napor pa da i na taj način honorira igrače za ostvareno u posljednja tri mjeseca kada je osvojen Kup i izboren plasman u grupnu fazu Europske lige. Pohvalu zaslužuju i igrači, koji su u teškom trenutku pokazali visoku razinu solidarnosti prema klubu i tako pomogli da se prebrodi težak trenutak u kojem su se svi našli. A nisu morali to napraviti…