Prva HNL

ŠIBENIK – RIJEKA 0:1 KRAJ! Drmić presudio u Šibeniku, “bijeli” došli na četiri boda od Gorice

Portal Novilist.hr

Luka Capan i Deni Jurić/Foto PIXSELL

Luka Capan i Deni Jurić/Foto PIXSELL



ŠIBENIK Nogometaši Rijeke od 19.05 sati gostuju na Šubićevcu u sklopu 28. kola Prve HNL. Posljednji susret na Rujevici između “bijelih” i Šibenika završio je remijem (2:2) u zadnjim sekundama.


Šibenčani ne znaju za pobjedu u posljednja četiri susreta, ali su zato u zadnjem uspjeli otkinuti bod europskom Dinamu. S druge strane, Riječani u Šibenik dolaze nakon vrijedne pobjede nad Goricom s kojom će se i boriti (kao i s Hajdukom) za mjesto na ljestvici koje vodi u Europu.


Stigli su službeni sastavi. Zbog izostanka Andrijaševića i Lončara (kartoni), Čerin i Mudražija od prve će minute zaigrati na poziciji zadnjih veznih, dok će Pavičić popuniti Frankovu poziciju. U napadu su i Kulenović i Drmić.





93. minuta KRAJ! Rijeka sa Šubićevca odlazi s vrijedna tri boda, Drmić je “bijele” odveo do pobjede u ravnopravnoj utakmici s velikim brojem prilika s obje strane.


93. minuta Ponovno akcija Menala i Libera, ovoga puta Liber je uspio i pucati, ali ravno u vratara Šibenika.


90. minuta Kakva šansa Rijeke! Menalo je progirao Libera koji se sjurio prema golu, ali dvojica Šibenčana su ga zatvorila te nije uspio pucati prema vratima domaćina.


89. minuta Opasna situacija u šesnaestercu Rijeke, Nevistić je još jednom spasio Riječane.


72. minuta GOOOL! Drmić je zatresao mrežu. Brzim dodavanjima Riječani su izbacili obranu Šibenika, Liber je dodao Drmiću koji je prešao i golmana te iz blizine ubacio loptu u gol.


71. minuta Sjurio se sada Jurić s lijeve strane u kontru, ali ga je Capan zaustavio.


69. minuta U igri je i mladi Liber, koji je nekoliko sekundi nakon ulaska uputio i prvi udarac s ruba šesnaesterca, ali lopta ide preko gola.


63. minuta Prvi udarac Rijeke u drugome dijelu, pucao je Murić, ali i ovaj kao i mnogi drugi ide daleko iznad gola.


60. minuta Menalo je ušao umjesto Kulenovića.


47. minuta Dvaput su sada domaći zaprijetili u jednoj minuti. Prvo je Bulat proigrao Ampema, koji tuče s desne strane, ali Riječane spašava Nevistić. Potom je Capan blokirao udarac Ćurića, koji je tukao s ruba kaznenog prostora nakon uigrane akcije Šibenčana.


46. minuta Počeo je drugi dio na Šubićevcu.


45. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme.


33. minuta Drmić je sada u dvije minute dvaput proigrao svoje suigrače, u prvoj je situaciji Kulenović pucao preko gola, a u drugoj Murić nije stigao do lopte te su se domaći uspjeli obraniti.


25. minuta Kvesić je primio dugu loptu i sjurio se u kazneni prostor, njegov prizemni udarac brani Nevistić.


23. minuta Odlična prilika Riječana! Ponovno slična situacija kao prije pet minuta. Murić je s lijeve strane izveo korner, a ovaj put Galović glavom tukao ravno pod gredu, ali je golman Šibenika sjajno reagirao.


18. minuta Velika prilika Rijeke. Nakon kornera Murića najviši je bio Čerin, ali njegov udarac glavom se odbio od igrača Šibenika te je lopta prošla pored vratnice.


11. minuta Prvi udarac Rijeke, ali otišao je visoko iznad gola. Murić se oslobodio s desne strane te je odlučio pucati na udaljenosti od 20-ak metara.


3. minuta Sjurili su se Šibenčani s lijeve strane do šesnaesterca Rijeke, Nevistić je obranio opasnost domaćih, ali i poslao loptu u korner. Zaprijetio je potom Bulat, ali je golman Rijeke i to uspio obraniti.


1.minuta Počela je utakmica na Šubićevcu.


ŠIBENIK – RIJEKA 0:1


Stadion Šubićevac. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Strijelac: 0:1 Drmić (72′). Žuti karton: Bilić, Ćurić (Šibenik), Pavičić (Rijeka).


ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić, Bilić (od 77′ Bailone), Batarelo (od 86′ Todoroski), Schildenfeld, Kvesić (od 86′ Mina), Mesa, Bulat, Ampem (od 65′ Sahiti E.), Ćurić, Martin (od 78′ Sahiti S.), Jurić.


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Štefulj, Čerin, Mudražija (od 69′ Liber), Murić (od 87′ Escoval), Pavičić, Kulenović (od 60′ Menalo), Drmić (od 87′ Yateke).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore