Trener Bijelih

Sergej Jakirović nakon odlaska Frigana: Tražimo napadača, ali to nije sve!

Denis Frančišković

Nediljko Labrović i Sergej Jakirović / Foto: V. KARUZA

Nediljko Labrović i Sergej Jakirović / Foto: V. KARUZA

Sergej Jakirović, trener Rijeke, najavio sezonu i osvrnuo se na odlazak najskupljeg igrača



RIJEKA – Odbrojavanje je na Rujevici višestruko završeno, Rijeka domaćim ogledom s Rudešom počinje novo prvenstvo, a prijepodne je proteklo i u znaku završetka sage o nastavku karijere Matije Frigana.


Očekivano, mladi napadač Bijelih karijeru nastavlja u inozemstvu, točnije Belgiji, a klub uskoro dobiva više maneverskog prostora za dovođenje još kojeg pojačanja.


Tu se prije svega misli na središnjeg napadača, ali i deficitarnu poziciju desnog krila.




Bilo kako bilo, Rijeka u optimističkim tonovima kreće u novu sezonu koju su najavili trener Sergej Jakirović i kapetan, vratar Nediljko Labrović.


– Pripreme su dobro prošle i zadovoljni smo odrađenim. Dobili smo dosta povratnih informacija kroz pripremne utakmice i svi igrači dobili su minutažu – kaže Jakirović.


– Neki su se promovirali, neki su zadržali postojeće pozicije. Nemamo nekih nepoznanica. Dolazi nam Rudeš kao nepoznanica, ali poštujemo njihovo osvajanje naslova Druge lige.


Sigurno se žele dokazati i razvijati na prvoligaškoj sceni. Imaju nekoliko zanimljivih individualaca, u vidu Latkovića, Gudelja i Odeia. Došao je trener Robert Prosinečki koji je veliko igračko ime.


On ima i određeno trenersko iskustvo i Rudeš sigurno dolazi nešto uzeti. No, najviše je do nas i maksimalne ozbiljnosti.


Nadam se da ćemo biti na željnoj razini i učinit ćemo sve da obradujemo naše navijače.


Odlazak Frigana nameće se kao tema dana.


– Ostali smo u napadu na Obregonu i Ivanoviću. Radimo na tome da dovedemo još jednog napadača, sada je to samo stvar tehnike i – ekonomije. Treba nam kvaliteta i na Friganovoj poziciji i na poziciji Ampema.


Već se radi na tome. Uz Istru odrađujemo najbolji prijelazni rok? Vrijeme će to pokazati. Sve igrače koje smo doveli pratili smo zadnjih pola godine. I to detaljno. To su igrači s ogromnim potencijalom i ja se nadam da ćemo ga razviti.



Vjerujemo da će biti istinska pojačanja. Koliko se dosad pokazuje, vidljivo je da nismo pogriješili.


Labrović još uvijek predvodi Bijele kao kapetan, ali vrlo je izgledno da će i on ovog ljeta napustiti Rujevicu.


– Prvenstvo dočekujemo u pozitivnom ozračju. Dobro se radi i u subotu očekujem jako dobru utakmicu – bio je kratak i jasan Labrović.