Novi trener

Sergej Jakirović blizu dogovora s Rijekom! Po svemu sudeći preuzima vrući stolac Bijelih

Denis Frančišković

Sergej Jakirović snimljen na Rujevici kao trener Gorice. Sad će voditi momčad s Rujevice / Foto arhiva NL

Sergej Jakirović snimljen na Rujevici kao trener Gorice. Sad će voditi momčad s Rujevice / Foto arhiva NL

HNK Rijeka nadomak je rješenja za upražnjeno mjesto trenera



Sergej Jakirović po svemu sudeći novi je trener Rijeke! Pregovori su u završnoj fazi i ne bude li velikih preokreta aktualni trener Zrinjskog i bivši igrač Rijeke preuzet će užareni stolac Bijelih i naslijediti Serse Cosmija kao četvrti osvosezonski trener momčad s Rujevice.


Angažman Jakirovića nije iznenađenje, trener je koji radi jako dobar posao gdje god dođe, još se ranije spominjao u Rijekinim kombinacijama, jednako kao i Samir Toplak.


Jakirović je 45-godišnjak, u sezoni 2007/8. odigrao je za Bijele 21 utakmicu, a nakon završetka igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu.




Posebno je zapažen bio u vođenju Gorice kada je za Bijele i njihove trenere bio svojevrsna noćna mora i velika enigma, a posebno dojmljivo Sergej sada vodi Zrinjskog kojeg je preuzeo nakon kratke epizode u Mariboru.


Zrinjski je s budućim trenerom Bijelih, rođenim Mostarcem, trenutno prvoplasirana momčad bosansko-hergovačke lige i to s 36 bodova iz 17 utakmica.


Jakirović će u nedjelju po svemu sudeći još voditi Zrinjski u domaćem derbiju s Borcem iz Banja Luke kao trećeplasiranom momčadi u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici, a onda se okrenuti Rijeci i velikom izazovu. Jakirović se spominjao i kao novi trener Gorice, ali ovaj put odabrao je Rijeku.