Više nije slučajno

S Rujevice reagirali nakon dvojbene sudačke odluke u Zagrebu: “Ovo s VAR-om je postala komedija”

Portal Novi list

Sudac Dario Bel poništio je bijelima pobjednički pogodak na temelju nevidiljivog dokaza iz VAR sobe/Foto PIXSELL

Sudac Dario Bel poništio je bijelima pobjednički pogodak na temelju nevidiljivog dokaza iz VAR sobe/Foto PIXSELL

Ono u Osijeku je bila kapitalna pogreška, a u Kranjčevićevoj se ništa nije vidjelo, a donijeli su odluku da je bilo zaleđe - rekao je Robert Palikuća na Radio RijeciRIJEKA Robert Palikuća, sportski direktor Rijeke, gostovao je u emisiji “Pod stijenama Kantride” na Radio Rijeci i osvrnuo se na suđenje u Kranjčevićevoj ulici, gdje je puno dvojbi izazvala jedna odluka iz VAR sobe. Činjenica je da je Rijeci poništen, vjerovatno pobjednički pogodak, na temelju snimke koja ne potvrđuje da je  nakon što je strijelac Vučkić uputio loptu petom netko od igrača Rijeke dirao loptu i prevario vratara, a pritom se nalazio u zaleđu.


– Ne volim kritizirati suce, u prvom redu smo sami krivi što nismo uzeli sva tri boda. Nismo bili konkretni u zadnjoj trećini terena, u razigravanju, imali smo premalo konkretnih šansi, a naši suparnici su profitirali iz naših kapitalnih pogrešaka. Nastavili smo nizati pogreške, dozvolili smo im da zabiju dva gola, a mogli su otići i na 3:0. Uspjeli smo zabiti naše golove, a Dragovoljac je svojim pristupom i vjerom zaslužio bod. I mi smo vjerovali da možemo okrenuti rezultat, u tome smo uspjeli nekoliko puta ove sezone i to govori o kvaliteti naše ekipe, a dogodilo se drugi puta da smo oštećeni od VAR-a. Prvi put je to bilo u Osijeku. Nakon Osijeka je bila javna isprika da je linija bila krivo povučena, a to je poluistina. Govorili su da je linije bila povučena zbog Obregona koji je i ovako i onako bio u zaleđu, a nije bilo priča o Muriću. Nitko to nije spominjao! – govorio je Palikuća pa nastavio.


– U Kranjčevićevoj ulici nisam vidio zaleđe, nisam vidio da je netko dirao loptu, a prekid je trajao jako dugo. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice da li je što bilo i nisam dobio nikakvu izjavu. Šteta, očito je da se HNL diže na jako visoku nogometnu razinu. Igra se dobar, brz i atraktivan nogomet, rade se dobri transferi i to ne samo Dinamo već i ostali klubovi. A ovo što sam vidio oko VAR-a je neka vrsta komedije. Premalo je kamera, premalo se vidi, a donose se odluke. Imam osjećaj da se neke odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. Ono u Osijeku je bila kapitalna pogreška, a u Kranjčevićevoj se ništa nije vidjelo, a donijeli su odluku da je bilo zaleđe. To nije u redu, svi mi imamo svoje ciljeve, a jedan ili dva boda mogu bitno promijeniti stvari. Donose se odluke na temelju nečega što se nije vidjelo, niti to netko objašnjava, jednostavno se donose odluke. Ima trenera i Uprava klubova koji naprave galame u javnosti, Rijeka ne želi biti takva. Greške su sastavni dio nogometa, to je sve ljudski, ali HNL ne smije ostavljati ovakva dojam. Teško će biti promovirati ligu ako svaki tjedan u Europu šaljemo ovakve snimke umjesto one atraktivnih golova.  Treba raditi na tome, investirati u suce i infrastrukturu, dati sucima više kamera, organizirati im tečajeve… Trebamo zajedno raditi, sucima treba pomoći, ali oni moraju biti korektni jer svi smo zajedno u ovoj ligi i svima nam mora biti cilj boljitak – rekao je sportski direktor Rijeke o sudačkoj organizaciji koja se nedavno reformirala na inicijativu predsjednika i vlasnika kluba, te dopredsjednika HNS-a Damira Miškovića.