Prva HNL

S. BELUPO – RIJEKA 0:2 KRAJ! Riječani u Koprivnici uzeli važna tri boda i učvrstili se na četvrtoj poziciji

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



KOPRIVNICA Od 16 sati počinje ogled Slaven Belupa i Rijeke, koji je itekako značajan za obje momčadi. Domaćini trebaju bod(ovi) za ostanak u ligi, a gostima da bi održali kakve-takve nade u borbi za treće mjesto s Goricom, ali u prvom redu zadržali četvrtu poziciju s koje se može u Europu pod uvjetom da Dinamo u finalu Kupa savlada Istru 1961.


Povrh svega toga pred momčadi trenera Gorana Tomića je isprati gorak okus na sramotnog domaćeg poraza od Dinama. Većina igrača u tom susretu se ponašala kao da je duhom i tijelom već u svojim matičnim klubovima, odnosno daleko od Rujevice. Ukoliko trener “bijelih” Goran Tomić nije u ovih nekoliko dana uspio doprijeti do (pod)svijesti igrača onda je jasno da je pred Riječanima teška zadaća na tradicionalno neugodnom koprivničkom terenu. Slaven Belupo je sve samo ne protivnik protiv kojega se može igrati s polovičnim angažmanom.


Stigli su službeni sastavi. Tomić se u ovoj utakmici odlučio za promjenu u zadnjoj liniji, Rijeka će se vratiti na “Rožmanov sustav” s trojicom stopera, Capanom, Escovalom i Galovićem, dok su na bokovima Tomečak i Vukčević. U napadu već standardno Menalo, Drmić i Andrijašević, koji će vjerojatno igrati povučenije, bliže Lončaru i Pavičiću.





90+5. minuta KRAJ! Riječani se vraćaju iz Koprivnice sa sva tri boda, vrlo važna u borbi za Europu.


90+2. minuta Mladi Liber je u samoj završnici ušao u igru umjesto Menala.


69. minuta GOOOL! Drmić je precizan s bijele točke!


67. minuta PENAL ZA RIJEKU! Sudac je nakon provjere snimke odlučio kako će Riječani dobiti penal. Menala je u prilici za pogodak srušio golman Filipović.


62. minuta Imali su domaći igrači nekoliko prilika u prvih 15-ak minuta drugoga dijela, greškom Nevistića zaprijetio je Lulić, ali osim toga bez velikih prilika i događanja na travnjaku u drugome poluvremenu.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+3. minuta Kraj prvoga dijela!


40. minuta GOOOL! Napokon se Riječanima posrećilo nakon nekoliko promašaja. Sudac je prvo dosudio penal za Rijeku zbog igranja rukom, ali nakon gledanja snimke je odlučio dosuditi korner. Nakon kornera Lončara, kapetan je je poentirao za vodstvo.


34. minuta Greda je spasila Rijeku! Nakon kornera je Bogojević pucao ravno u gredu, lopta se odbila do Prcea koji je imao sjajnu šansu, ali nije dobro zahvatio loptu te je otišla preko gola.


30. minuta Mogli su sada Riječani opasnije zaprijetiti nakon kornera, ali nikoga nije bilo na drugoj vratnici…


13. minuta Menalo je proigrao Pavičića, koji tuče s nekih 15 metara, ali ravno u vratara Filipovića!


11. minuta Udarac Menala iskosa ide malo pored vratnice! Prva ozbiljnija prilika na utakmici.


9. minuta Odlična prilika Rijeke, ali Andrijašević nije uspio dobro zahvatiti loptu koju mu je nakon ubačaja spustio Menalo.


2. minuta Već su domaći imali dobar ubačaj u šesnaesterac, ali Capan je spasio Rijeku.


1.minuta Počeo je susret u Koprivnici.


S. BELUPO – RIJEKA 0:2


Gradski stadion Ivan Kušek Apaš – Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 0:1 Andrijašević (40′), 0:2 Drmić (69′-pen). Žuti kartoni: Menalo (Rijeka), Mlinar (S. Belupo).


SLAVEN BELUPO: Filipović, Mlinar, Paracki, Božić, Goda, Prce, Glavčić (od 70′ Julardžija), Lulić (od 70′ Zvonarek), Bogojević, Krstanović, Knoll (od 46′ Bačelić Grgić).


RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan, Escoval, Galović, Vukčević (od 75′ Štefulj), Lončar, Pavičić (od 80′ Čerin), Andrijašević, Menalo (od 90′ Liber), Drmić (od 80′ Yateke).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore