Presica na Rujevici

Rožman&Andrijašević uoči prvog europskog ogleda: “Kolos možda izgleda kao autsajder, ali to je samo na papiru”

Mateo Sučić

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Prva špica? Naravno da sam spreman igrati štogod bude trebalo - rekao je Franko Andrijašević

RIJEKA Nogometaši Rijeke u četvrtak od 20.45 sati pred praznim tribinama Rujevice počinju svoj europski put protiv ukrajinskog Kolosa iz Kovalivke. Utakmicu su najavili trener Simon Rožman i ofenzivac Franko Andrijašević.


– Rekao sam igračima da su pred nama utakmice koje mogu biti polufinale i finale svjetskog prvenstva. Tako razmišljam i tako se spremamo. Mogu pohvaliti momčad na ovih deset dana, vratili smo fokus na ono što želimo i jedva čekamo utakmicu na kojoj možemo pokazati što znamo. Imamo dovoljno iskusnih i kvalitetnih igrača koji znaju što je u ovakvim utakmicama bitno, ali i dovoljno mladosti koja nosi energiju i želju za dokazivanjem na ovoj razini. Utakmica će sigurno biti neizvjesna, odlučivat će detalji… Kolos možda izgleda kao autsajder, ali to je samo na papiru. Mi najviše razmišljamo o sebi, kako im se suprotstaviti. Imamo ulogu favorita i vjerujem u momčad da će to na terenu i potvrditi. Kada smo u svim važnim utakmicama išli s našim inatom i kada smo na terenu bili pravi na kraju smo se i veselili, a to su i moja očekivanja za ovu utakmicu – rekao je Simon Rožman i otkrio što je kroz analizu vidio u suparniku “bijelih”.


– Kada pogledaš da u sedam utakmica imaju šest pobjeda, da su izgubili samo od Šahtara, vidiš da se radi o odličnoj momčadi koja ne popušta. Disciplinirani su i organizirani, opasni su iz kontre, prekida… Jako su iskusni, pogotovo zadnja linija i mislim da je njihov najjači adut momčadski duh – dodao je Rožman.


Ispred svlačionice utakmicu je najavio kapetan Franko Andrijašević kojem će sraz protiv Kolosa biti prva europska utakmica u dresu Rijeke.


-Zadnjih desetak dana neke su se stvari promijenile na bolje i mislim da ćemo to sutra i pokazati. Prva špica? Naravno da sam spreman igrati štogod bude trebalo. Prirodnije mi je malo izvlačiti se iz zagrljaja braniča, ali naviknuo sam se na tu ulogu i neće biti problem – rekao je Andrijašević dodajući da se unatoč praznim tribinama nada podršci s brda iza sjevera.


– Već sam načuo da se navijači spremaju. Nije isto kao kada su na tribinama, ali sigurno će nam pomoći. Sjećam se i onog polufinala Kupa, navijači su tada isto bili izvan stadiona, ali mi smo ih na travnjaku osjetili – zaključio je Andrijašević.