Siniša Linić

Rijekina legenda nakon poraza od Dinama: “Za uspjeh u Maksimiru treba zabiti gol”

Denis Frančišković

D. KOVAČEVIĆ

D. KOVAČEVIĆ

Nažalost vidjeli smo Rijeku koja se došla braniti - rekao je nekadašnji trofejni veznjak Bijelih



RIJEKA Siniša Linić, nekadašnji trofejni prvotimac Rijeke i povremeni hrvatski A reprezentativac, te aktualni trener Vihora iz Baške, prokomentirao je za Novi list derbi u Maksimiru:


“Dinamo je na kraju bio bolji za taj gol, nažalost vidjeli smo Rijeku koja se došla braniti. I obraniti nulu. Imali su Bijeli i tri, četiri pokušaja prema naprijed, ali bez uspjeha. Faza napada Riječana je potpuno zakazala. Obrana je odigrala korektno, posebice zadnja linija, kao i Selahi i Hodža u srcu vezne linije koji su bili više orijentirani na fazu obrane. Oni su se slabo pridodavali ofenzivnijim rješenjima i tu se puno više očekivalo od Rijeke u napadačkom dijelu.


Dinamo također nije impresionirao, trener Sergej Jakirović promijenio je boju lica nakon jedanaesterca i mogao odahnuti. Modri nisu puno pokazali i nisu puno bolja momčad od Rijeke. Naprotiv.




Siniša Linić


Pitanje je je li se očekivao derbi koji se pretvorio u tvrdo nadmetanje bez ljepote i pravog nogometa. Osobno sam očekivao ubojitiju Rijeku, posebno od Pjace, Fruka i Ivanovića. Marić je zabio taj gol koji je poništen, a Pašalićev ulazak donio je jednu namještenu prigodu. Ali sve to je premalo. Za uspjeh u Maksimiru treba zabiti gol jer za očekivati je u ovakvoj utakmici malo šansi.


Promjene u startnoj postavi s Mitrovićem, Ivanovićem i Grgićem nisu posebno iznenadile. Svi igrači su zamjenjivi i s klupe Rijeka ima važnu širinu. Dobru utakmicu odigrali su bekovi, Bogojević i Smolčić zavorili su sve prilaze Labroviću. Nažalost, momčad je ostala bez važnog boda i Dinamo se približio zbog jedne nesmotrenosti. Galešić je trebao izbiti tu loptu bilo gdje, na kraju se iz svega izrodila najstroža kazna koja je i presudila. I ta “nula” bila bi dobra, očekivalo se da će doći do podjele bodova, ali ispao je najgori scenarij za Bijele.


Dinamo se pomalo diže, Hajduk igra jako loše, a Rijeka stalno pobjeđuje, ali nikako da im pobjegne. U toj mjeri da od tako loših Splićana ima samo bod više, a tri od Zagrepčana koji bi u slučaju pobjede nad Varaždinom u ovoj situaciji bili prvi zbog boljeg međusobnog omjera.


Rijeci je sada najvažnija pobjeda u idućoj ligaškoj utakmici i da uđe u neku mirnoću i rutinu. Jer ovako bolan poraz u nadoknadi mogao bi ostaviti traga i to treba spriječiti. Što je, tu je, Rijekina momčad je mlada i puna potencijala. Na kraju krajeva, Dinamo i Hajduk dolaze na Rujevicu. U tim utakmicama se može puno toga napraviti.


U svakom slučaju prava uzbuđenja tek slijede. Rijeka je još uvijek u dobroj poziciji jer Hajduk se jako traži, a Dinamo nema onaj prepoznatljivi kapacitet. Realno je očekivati od ove momčadi Rijeke da se do samog kraja bori za naslov”, poručio je Linić.