Prince Ampem

Rijekin krilni napadač uoči današnjeg sudara sa Šibenčanima: “Moramo pobijediti kako bismo u pravom raspoloženju otputovali u Split”

Denis Frančišković

Prince Ampem tijekom ljetnog ogleda sa Šibenčanima na Rujevici/M. LEVAK

Prince Ampem tijekom ljetnog ogleda sa Šibenčanima na Rujevici/M. LEVAK

Neće to biti laka utakmica i sigurno će nas u početku malo čekati, tražiti svoju šansu. Mi moramo biti pravi u pristupu i igrati svoju igru - tvrdi Prince Ampem



RIJEKA Rani nedjeljni poslijepodnevni termin (15 sati) i popriličan imperativ. Ono je što danas čeka nogometaše Rijeke u drugom ovogodišnjem domaćem ogledu sa Šibenčanima. Riječane je ranio »pucanj« Čestića u »vlastitu nogu« u Gradskom vrtu, šibensku mrežu izrešetao je Hrvatski dragovoljac na Šubićevcu (0:5) za jednu od velikih senzacija prvenstva. Sudar na Rujevici i jedni i drugi dočekuju sa svojim problemima, pri čemu je breme favorita na leđima Riječana.


A Šibenčani su znali ovog prvenstva poprilično namučiti sastav Gorana Tomića. U prvoj utakmici na Rujevici njegova je momčad teško došla do pobjede, gosti su imali pregršt prigoda i igru, kontrama su osvajali Rujevicu i činilo se da će Bijeli potonuti pod naletima Jakoliša, Raka, Ćurića, Delića… Vratar Zlomislić kao igrač utakmice prvi je morao po loptu u mrežu da bi u završnici nakrivljeni riječki brod spasili Drmić i Bušnja. Na Šubićevcu je pobjeda također teško izborena, strijelac jedinoga gola bio je Smolčić u nadoknadi prvog poluvremena. Efektno i majstorski glavom iz daljine za velika tri boda…


– Istina, u Osijeku baš nismo bili pravi protiv jake momčadi, a imali smo i tu nesreću što smo zabili autogol. Što reći? Moramo dalje – kaže Prince Ampem, krilini Rijekin napadač, po potrebi i bočni igrač uz obje crte. – Napadački problemi? Pa ne bih baš to tako rekao. Jednostavno tako su se dogodile neke utakmice, igrali smo protiv kvalitetnih suparnika, ali nismo puno promijenili naš napadački mentalitet.


Izostanci nisu problem




Trener Tomić u trenucima dok je Drmić često »zagušen« od protivničkih obrana traži forte Rijekine igre preko krila. A tu bi do izražaja kao i ranije trebali više doći Murić i Ampem.


– Znamo što se od nas očekuje, a puno ovisi o pristupu. Ali naravno i o protivniku. Vjerujem da će krila opet biti prepoznatljiviji dio naše igre.


Rijeka je danas lišena pomoći prvog topnika i strijelca Drmića, nema niti Abassa i Čestića. Svi redom odrađuju kaznu zbog kartona.


– Ne bih rekao da je to velik problem. Imamo kvalitetne igrače na svim pozicijama. Poštujem svakog Rijekinog igrača pojedinačno. I vjerujem da će svaki onaj tko uskoči i dobije šansu pomoći momčadi u pobjedi.


Ampem je na Rujevicu došao »u paketu« s vratarom Labrovićem. I pokazalo se, bio je to dobar potez struke. U Šibeniku je u 37 nastupa zabio četiri gola, u Rijeci isto toliko puta pogađao suparničku mrežu u 28 utakmica.


– Respektiram svaku momčadi u ovoj ligi pa tako i Šibenik. Svaka momčad ima nešto posebno što je krasi. Koga bih posebno izdvojio u gostujućem sastavu? Pa nikog specijalno, funkcioniraju prije svega kao momčad.


Kakvu utakmicu danas očekuje Ampem? Gosti će sigurno tražiti dio iskupljenja i u ovom jadranskom nadigravanju.


– Šibenik je momčad koja voli igrati, nadigravati se i ići na pobjedu. Neće to biti laka utakmica i sigurno će nas u početku malo čekati, tražiti svoju šansu. Mi moramo biti pravi u pristupu i igrati svoju igru. Moja sjećanja na Šibenik? Ima stvarno dobra sjećanja na dane provedene u Šibeniku. Općenito lijepo mi je igrati u Hrvatskoj.


Uvijek biram Rijeku


Za Riječane je utakmica posebno važna jer odmah potom putuju na Poljud na treći u nizu proljetni derbi. Protiv Dinama i Osjeka se nije uspjelo, može li Hajduk biti prekretnica?


– Znamo što nam nosi današnja utakmica, a odmah potom ona s Hajdukom. Uvijek su to susreti koji nose posebnu atmosferu. Ali sada jednostavno moramo pobijediti Šibenik kako bismo u pravom raspoloženju otputovali u Split.


Konkurencija u vrhu zaoštrila se do krajnjih granica.


– Liga je dobra i zanimljiva, konkurencija dobra. Vidjeli smo da svako svakoga može iznenaditi. U svakoj utakmici treba se jako potruditi za bodove. Baš je kompetitivna liga i drago mi je zbog toga. Konkurencija? Jako dobra u vrhu, ali uvijek tipujem na Rijeku. Dinamo, Osijek i Hajduk su jako dobre momčadi, jako dobro organizirane, ali uvijek vjerujem u Rijeku i njene mogućnosti.


Ampem je velik oprimist kad je u pitanju nastavak sezone i Rijekina borba na oba kolosijeka.


– Navijačima mogu samo poručiti neka vjeruju u nas. Njihova podrška jako nam je važna, oni samo neka budu uz nas, a mi ćemo dati sve na travnjaku. Ja sam veliki optimist, vjerujem u nas, vjerujem u ovu Rijeku… Još je puno do kraja i možemo stvarno puno pružiti. Dobro stojimo i u prvenstvu i u Kupu imamo veliku šansu. Kvalitetu imamo i samo moramo vjerovati u sebe. Mislim da je to jako važno – zaključuje Ampem.



Standings provided by SofaScore LiveScore