Centralni branič

Rijeka užurbano traga za pojačanjem: Kandidati za stopera Kalaica, Karić i Arsenić

Marko Cvijanović

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Kuloarske priče ukazuju da su Rijeci zanimljivi 21-godišnji mladi slovenski reprezentativac Sven Karič (Domžale), 21-godišnji Zagrepčanin Branimir Kalaica (Benfica B) i 25-godišnji Osiječanin Zoran Arsenić (Jagiellonia)



Zamjenik sportskog direktora riječkoga prvoligaša, Ivan Mance, vrlo je oprezan kad su u pitanju špekulacije oko najavljenog angažmana stopera koji se u idućih nekoliko dana očekuje na Rujevici. S razlogom, prijelazni rok nudi svakojake zamke u moru interesa igrača i njihovih zastupnika. Četvrtak u svakom slučaju nije donio promjene po tom pitanju, na Rujevici još uvijek pregovaraju s potencijalnim igračima koji bi trebali popuniti barem jedno upražnjeno mjesto odlaskom dvojice stožernih centralnih braniča (Župarić, Punčec). U međuvremenu se u kuloarima spominje nekoliko imena…


Među njima se ističe 21-godišnji Sven Karič (182 cm), mladi slovenski reprezentativac i prvotimac Domžala, kojega je stigao u klub kada je za njegovim kormilom bio aktualni trener Rijeke, Simon Rožman, i to poslije stjecanja iskustva u U-23 momčadi engleskoga drugoligaša Derbyja. Karič je u Domžalama ove ezone odigrao ukupno 15 prvenstvenih, tri europske i jednu Kup utakmicu i pritom postigao dva pogotka. Karičeva vrijednost na Transfermarktu procijenjena je na 250 tisuća eura.


Uz Kariča, Riječanima je navodno zamiljiv i stasiti 21-godišnji Branimir Kalaica (195 cm), koji je prošao sve omladinske selekcije Dinama prije negoli je u srpnju 2016. godine preselio u Benficu, ali u B momčad slavnog portugalskog kluba. Kalaica je ove sezone odigrao za drugu momčad Benfice sedam utakmica uz maksilanih 630 minuta provedenih na terenu (sveukupno 78 utakmica, uz tri postignuta gola i jednu asistenciju). Posljednju prije nekoliko dana (5. siječnja) u gostima protiv vodećeg Farensea (3:0). Kalaica na Transfermarktu vrijedi 750 tisuća eura.




Treće ime je ono 25-godišnjeg Zorana Arsenića (188 cm), nekadašnjeg prvotimca Osijeka koji je na ljeto 2017. godine krenuo u svoju poljsku avanturu, potpisavši za Wislu iz Krakowa, a onda prošle godine u siječnju prešao u redove Jagiellonije, gdje je ove sezone igra standardno kod bivšeg trenera Dinama Ivajla Peteva. Arsenić je ove sezone odigrao 19 utakmica za Jegielloniju i bio standardni prvotimac, a njegova je vrijednost procijenjena na 600 tisuća eura.