Loša tradicija

Rijeka u Osijeku nije dobila od prosinca 2018. godine, nakon toga izgubila je čak osam utakmica u Gradskom vrtu

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak odveo je Bijele do posljednje pobjede u Gradskom vrtu/Foto PIXSELL

Antonio Mirko Čolak odveo je Bijele do posljednje pobjede u Gradskom vrtu/Foto PIXSELL

Prošlo je 1.638 dana od posljednjeg trijumfa Bijelih u Osijeku



RIJEKA Nogometaši Rijeke jako su dugo bez pobjede u Gradskom vrtu, točnije od 1. prosinca 2018. godine ili 1.638 dana. Tada je Rijeka slavila 2:1, a oba pogotka zabio je Antonio Mirko Čolak (43’, 55’), iako je Osijek poveo golom Šorše (8’). Momčad je tada vodio Igor Bišćan, a s druge strane bio je Zoran Zekić.


Nakon toga, Riječani su izgubili čak osam utakmica u Osijeku, tri su dobili na Rujevici, dok su četiri riječka susreta u isto vrijeme završila bez pobjednika.


U prvom ovosezonskom dvoboju Osijek je projurio Rujevicom (3:0) golovima Miereza i dvostrukog strijelca Caktaša, dok je sastav vodio Serse Cosmi, a oba ovogodišnja ogleda pod Jakirovićevim vodstvom završila su 1:1. U siječnju su u Osijeku domaćini poveli preko Špoljarića (9’), a remi je skrojio Frigan (38’) iz jedanaesterca.




Rijeka je ostavila puno bolji dojam po snježnim uvjetima, ali se i ispromašivala. U posljednjem susretu Osijek se spasio golom Žapera u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je opet Frigan (31’) zabio s »kreča« za vodstvo.