U nove pobjede

Rijeka se u Osijeku od početka postavila čvrsto i agresivno. Analizirali smo što je još bilo dobro, a na čemu bi “bijeli” mogli poraditi

Denis Frančišković

Robert Murić/Foto PIXSELL

Robert Murić/Foto PIXSELL

Riječani su glavninu utakmice bili agresivni, rastrčani, motivirani... Tek je do »crne rupe« došlo u završnici prvog dijela, ali momčad je izvukao Nevistić



RIJEKA Nogometaši Rijeke u Osijeku su se nakon negativnog niza vratili pobjedama i izborili polufinale Kupa. Analizirali smo što je bilo dobro, a što je moglo biti i bolje u igri “bijelih”.


Što je bilo dobro


PRISTUP
Riječani su od početka postavili gard čvrste momčadi i jasno dali do znanja Osječanima da će skupo prodati kožu u ovoj utakmici. Glavninu utakmice su bili agresivni, rastrčani, motivirani…


MURIĆ
Robert Murić je igrač kojeg Rijeka ponekad mora istrpiti, a koji je definitivno vrhunski znalac, u nekim tehničkim elementima možda i najbolji pojedinac »bijelih«. Sjajno je u svom stilu postigao prvi gol, još bolje realizirao jedanaesterac.




ENERGIJA
Momčad je u Jadranskom derbiju izgledala potpuno ispuhano, kao da je »vozila« na rezervi, da bi u Gradskom vrtu pokazala puno dinamike, trke u oba smjera, oduzela dosta lopti i stvarala višak u napadačkim akcijama.


Što je moglo bolje


UŽA OBRANA
Uža obrana na trenutke je djelovala smušeno, ali opet dobro se izvukla iz nekih opasnih situacija. Mierez ju je lakoćom probio poput »šila«, u nastavku je još nekoliko puta »zaplivala« pod naletima domaćina.


BOKOVI
Bokovi nisu bili loši, ali niti previše upečatljivi. Od njih se ipak očekuje veća ubojitost i prodornost uz aut liniju te više ubačaja u srce šesnaesterca. Ipak, solidno su funkcionirali s parom središnjih stopera.


CRNA RUPA
Rijeka je imala veliku »crnu rupu« u završnici prvog dijela i samo je sreća spasila »bijele« da na odmor ne odu s rezultatskim minusom. No, i u takvim situacijama ima igrača da izvuče momčad. Točnije vratara Nevistića.