Kup Hrvatske

RIJEKA – LOKOMOTIVA 1:0 KRAJ! VAŽ JE NAŠ!!! Rijeka pogotkom Halilovića došla do svojeg šestog Kupa Hrvatske! Rožman osvojio prvi trofej s “bijelima”!

Portal Novilist.hr

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

U 76. minuti Tibor Halilović zabio je jedini pogodak na utakmici koji je bio dovoljan da Rijeci osigura drugi uzastopni Kup Hrvatske, a sveukupno šesti



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 20.30 na stadionu Šubićevac u Šibeniku love svoje šesto Rabuzinovo sunce protiv ekipe koja je u zadnjem kolu Prve HNL došla do drugoga mjesta i kvalifikacija za Ligu prvaka.


Lokomotiva ima veliki motiv osvojiti svoj prvi (!) trofej u povijesti kluba, kao i zaključiti odličnu sezonu. S druge strane, Riječani su si zacrtali tri cilja od kojih su dva već ostvarena – Europa i promoviranje mladih igrača, a osvajanje Kupa upravo je zadnji cilj koji bi treneru Rožmanu i igračima donio zadovoljstvo usprkos izgubljenom drugome mjestu u praktički zadnjim minutama sezone.


Ako utakmica u svojem regularnom dijelu završi neriješenim rezultatom, igrat će se produžeci dva puta po 15 minuta, a ako ni tada ne bude pogodaka, pristupit će se izvođenju jedanaesteraca.




Također, ako Riječani danas pobjede, na Korzu neće biti tradicionalnog dočeka zbog epidemiološke situacije.


U sastavu Rijeke neće biti već duže ozlijeđenog Smolčića, kao ni kapetana Gorgona koji je otputovao u Šibenik, ali neće biti u konkurenciji za finale zbog ozljede, odnosno skorašnjeg transfera u Poljsku. Ostali igrači su spremni za utakmicu.


Stigli su sastavi. Rožman je napravio samo jednu promjenu u odnosu na posljednju Rijekinu utakmicu, u veznome redu vratio se Halilović, dok Lepinjica počinje s klupe. Ponovno na desnome beku počinje mladi Filip Braut.


Foto galerija: Finale Kupa Hrvatske: Rijeka - Lokomotiva Foto: Damir Škomrlj



97. minuta KRAJ! Rijeka je došla do svojega šestog trofeja Rabuzinovog sunca! Nakon vrlo lošega prvog poluvremena, i jedni i drugi su se u drugome dijelu probudili te smo gledali puno aktivnije poluvrijeme. Iako je Lokomotiva imala mnogo šansi, mladi Pandur odlično je branio na golu Rijeke, a Halilović sigurno poentirao u 76. minuti za novi trofej Rijeke. Ovo je ujedno prvi trofej Simona Rožmana s Rijekom.


95. minuta Pomoćni trener Rijeke Aleš Kačičnik dobio je s klupe crveni karton zbog prigovora.


93. minuta Kakav udarac Jakića! Opalio je s 20-ak metara ravno u gredu! Rijeka je sada imala sreće.


91. minuta Čak sedam minuta sudačke nadoknade je dodijelio sudac.


88. minuta Pritišće Lokomotiva, ali ne uspijevaju završiti akcije u napadu.


87. minuta Još jedan promašaj Čolaka, sam je izašao pred vratara Lokomotive, ali je ovaj uspio doći do lopte.


83. minuta Čolak je bio blizu drugoga pogotka za Riječane. Glavom je pucao malo ispod grede nakon ubačaja s desne strane, ali je vratar Grbić uspio to izbaciti.


76. minuta GOOOL!!! Napokon su se Riječani probudili, Pavičić je dodao Haliloviću kojega su igrači Lokomotive ostavili samoga na otprilike sedam metara od gola te je lakoćom poentirao.


63. minuta Sudac je prvo dosudio penal za Lokomotivu, ali je nakon konzultacije s VAR-om dodijelio samo slobodan udarac. Kastratija je rukom pogurao Escoval na rubu šesnaesterca, ali je onda igrač Lokomotive kao pokošen pao unutar kaznenog prostora.


61. minuta Pavičić je ubacio u sredinu, ali izbacuje Kolinger.


59. minuta Odlična obrana Pandura nakon što je Tolić neočekivano pucao prema golu s 15-ak metara.


56. minuta Nogometaši Lokomotive su se probudili i počeli napadati. Sada su lokosi imali i korner, ali bezopasno za Riječane.


51. minuta Velika šansa Lokomotive! Nakon što je Rijeka izgubila loptu Kastrati je dodao loptu Uzuniju, ovaj mu vratio te je potom Kastrati pucao ravno u vratnicu.


50. minuta Andrijaševića je hitna pomoć morala odvesti u šibensku bolnicu što samo govori koliko je jak udarac Mersinaja bio, iako sudac o penalu nije htio ni razmišljati.


49. minuta Halilović je došao do prilike u gustoj obrani Lokomotive, ali je njegov udarac išao pokraj gola.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Lepinjica je ušao umjesto ozlijeđenog Andrijaševića.


45+2. minuta Završilo je prvo poluvrijeme u kojemu nije bilo puno prilika, a čini se da je Rijeka izgubila i Andrijaševića koji je na samome kraju prvoga dijela dobio udarac u glavu.


45. minuta Liječnička služba Rijeke je morala ući i pružiti pomoć Andrijaševiću koji je u šesnaestercu dobio kopačkom udarac u glavu od strane Mersinaja. Čini se da neće moći nastaviti igrati, a sudac nije ni razmišljao o kaznenom udarcu, iako je situacija bila dvojbena.


42. minuta Napokon zanimljiva situacija na utakmici. Kastrati je ubacio Toliću koji je s otprilike šest metara pucao ravno u Pandura koji se sjajno snašao.


37. minuta Tenzije između Kovačića i Štefulja. Rijekin igrač je nervozno reagirao nakon sudara s Kovačićem i rukom ga odgurnuo, ali sudac je brzo primirio situaciju.


30. minuta Uzuni je s desne strane prošao riječku obranu, ali srećom za Rijeku njegov centaršut nije išao prema svojem igraču.


27. minuta Dva kornera zaredom za Rijeku, ali bez opasnosti za vratara Grbića.


20. minuta Uzuni je jako pucao s lijeve strane nakon ubačaja, ali lopta ide preko gola.


17. minuta Dugom loptom prema Kastratiju Lokomotiva je pokušala doći do šanse, ali je obrana Rijeke uspjela vratiti loptu u svoje noge.


12. minuta Lončar je izveo korner,  a Čolak glavom pucao malo preko grede.


10. minuta U prvih deset minuta bez pravih prilika. Tek je Rijeka nakon kornera došla do nekakve šanse, ali je Lončar pucao pokraj vrata.


1.minuta Počela je utakmica na Šubićevcu na kojemu nema navijača odlukom HNS-a. U VIP loži nalaze se izbornik reprezentacije Zlatko Dalić, bivši trener Rijeke i trenutni izbornik U21 reprezentacije Igor Bišćan, kao i Slaven Bilić, koji je nedavno s West Bromwichem izborio ulazak u Premiership.


RIJEKA – LOKOMOTIVA 1:0


Stadion Šubićevac. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Strijelci: 1:0 Halilović (76′).  Žuti kartoni: Cokaj (Lokomotiva), Velkovski (Rijeka), Čeliković (Lokomotiva), Lepinjica (Rijeka).


RIJEKA: Pandur, Escoval, Velkovski, Galović, Braut, Halilović, Pavičić (od 89′ Capan), Lončar, Štefulj (od 94′ Tomečak), Andrijašević (od 46′ Lepinjica), Čolak.


LOKOMOTIVA: Grbić, Karačić, Mersinaj (od 78′ Budimir), Kolinger, Čeliković, Cokaj (od 71′ Jakić), Tolić, Kovačić, Kastrati, Petrak (od 78′ Sammir), Uzuni.