Ruše rekorde

Rijeka je protiv Dinama upisala 11. prvenstveni poraz u tekućoj sezoni što se bijelima nije dogodilo od 2009. godine

Portal Novi list

Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Otkada su klub preuzeli Volpi i Mišković bijeli nisu niti jedno prvenstvo završili s više od deset porazaRIJEKA Nogometaši Rijeke protiv Dinama su upisali 11. prvenstveni poraz ove sezone što se već dugo nije dogodilo. Preciznije, Rijeka je posljednji put 11 poraza u prvenstvu doživjela u sezoni 2008./09. Nakon toga nikada bijeli nisu prvenstvo završavali s više od deset izgubljenih utakmica. Kada se pak uzme u obzir samo “era Volpi/Mišković” to se dogodilo triput, u sezonama 2011./12., 2017./18. i 2019./20.


Rijeka je dakle izgubila više utakmica ove sezone nego u prvoj sezoni pod vodstvom novoga vlasnika kada se jedva spasila od ispadanja u niži rang. Inače, u sezoni 2006./07. Rijeka je upisala čak 15 poraza što je rekord kojega aktualna momčad više ni teoretski ne može ugroziti. Naime, do kraja prvenstva ostala su još tri kola što znači da Rijeka ne može izgubiti više od 14 utakmica.


Inače, Rijeka je 2017. godine postala prvak sa samo dva poraza, a sezonu ranije Kekove “trupe” zaključile su prvenstvo sa samo jednim porazom.