Alibi priča

Rijeka je na pragu najlošijeg plasmana u Miškovićevoj eri, a Tomić tvrdi: “Drugi više ulažu”

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Mi smo u odnosu na prošlu sezonu trenutno na plus šest bodova, Imamo više pobjeda i više postignutih golova, napredovali smo, ali ulaganja konkurencije su tolika da je ona bitno ojačala - kaže trener Rijeke



RIJEKA  Goran Tomić izveo je protiv Hajduka potpuno isti sastav kao protiv Osijeka, sastav koji je odigrao najbolju utakmicu sezone (3:1) i u potpunosti limitirao momčad Nenada Bjelice kao nitko do tada. Taj isti sastav toliko je zatajio u nedjelju da je odigrao i najgore poluvrijeme sezone.


– Naravno da kad se izgubi na ovakav način ispada da smo negdje pogriješili. No, dva tjedna ranije ti isti igrači odigrali su našu najbolju utakmicu. Bili smo u odličnom ritmu i nije imalo smisla bilo što mijenjati – kaže trener Goran Tomić. – Neovisno o odabiru mislim da smo svi jako podbacili prvo poluvrijeme. Nakon prvog gola bili smo neprepoznatljivi. Prejednostavno smo primali golove i nikako nismo mogli uspostaviti tečnu igru. Ova momčad dosta je priuštila situacija koje je teško objasniti. Neobjašnjivo je kako je prezentirala dva tako različita izdanja u kratkom razdoblju. Ali generalno, podbacili smo…


Tomića je posebno zabrinula činjenica što momčad nije uložila dovoljnu količinu agresije.




– U obrani nismo bili pravi glede agresivnosti, gubili smo sve duele, a nogomet nije igra samo u jednom smjeru. Nedostajalo je i više odgovornosti prema svemu. Agresije i trke. Tu smo zakazali. Kad govorim o odgovornosti, mislim i na trčanje natrag pedesetak metara ako to nalaže situacija. U napadu smo imali nekih prilika, a utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu. A sada jesmo li trebali igrati u ovoj ili onoj formaciji, manje je važno. Na kraju krajeva, to se u tijeku utakmice i mijenja.


Drmića po svemu sudeći nema do finala Kupa.


– Drmićeva reakcija bila je nepromišljena. Ostavio je momčad s igračem manje i naravno da je nakon toga bilo još teže. Nažalost i Vučkić se ozlijedio, morali smo ga mijenjati na poluvremenu. Nadam se da nije strašno i da ćemo ga imati barem za finale Hrvatskog kupa.


Može li i hoće li po Tomiću ovaj poraz ostaviti »ožiljke« pred borbu za trofej?


– Ne vjerujem da će ovo ostaviti traga na finale. Bit će to jedna sasvim druga utakmica. Već smo dva puta pobijedili na Poljudu i sigurno ćemo drukčije igrati i izgledati. Čekaju nas još dvije prvenstvene utakmice i želimo kroz njih dizati formu i biti pravi za finale.


Tomić tvrdi i da puno ovisi o konkurenciji i ulaganjima. A tu je Rijeka u podređenijem položaju.


– Mi smo u odnosu na prošlu sezonu trenutno na plus šest bodova, sezona je bolja nego prošla s te strane, ali stvar je u tome što su druge momčadi puno bolje u odnosu na prošlu sezonu. Imamo više pobjeda i više postignutih golova, napredovali smo, ali ulaganja konkurencije su tolika da je ona bitno ojačala. Rezultat toga je da smo tu gdje jesmo – zaključuje Tomić.