Prva HNL

RIJEKA – ISTRA 1961 2:1 KRAJ! Rijeka je uspjela odnijeti pobjedu nakon lošega prvoga dijela i ludnice s penalima

Portal Novi list

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 17.55 sati na Rujevici dočekuju u susjedskom derbiju – Istru 1961. Prilika je da to da se bijeli vrate pobjedama nakon pomalo neočekivanog posrtaja od Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici. Momčad je u tjednu ostala bez prvoga vratara Ivora Pandura pa će trener Simon Rožman napraviti najmanje jednu promjenu u sastavu. Neće sigurno biti ni teže ozlijeđenog Tibora Halilovića.


Stigli su sastavi. Od prve minute zaigrat će mladi stoper Niko Galešić, dok je Escoval ostao na klupi, a svoje će prve minute za klub upisati i veznjak Adam Gnezda Čerin, koji je prije tri dana potpisao za Rijeku.



Foto galerija: Treće kolo Prve HNL: Rijeka - Istra 1961 Foto: Vedran Karuza




90+5. minuta Gotova je utakmica na Rujevici. U prvom dijelu utakmice niti jedna momčad nije pokazala previše, Riječani su imali jedino pogodak Andrijaševića što je i bila jedina ozbiljna prilika, dok su nogometaši Istre do 55. minute imali samo jedan udarac u okvir gola. U drugome dijelu domaći su se probudili, a prava ludnica bila je s penalima koji su Riječani morali tri puta ponavljati jer je vratar Istre izašao s crte. Prva dva puta mladi golman obranio je Čolaku, a zatim je Andrijašević u trećoj sreći uspio zabiti. Guzina je minutu nakon toga smanjio vodstvo.


90+3. minuta Predriblao je Murić igrača Istre i pucao s lijeve strane kaznenog prostora, ali preko gola.


70. minuta GOL! Guzina je smanjio vodstvo Rijeke, glavom je zabio nakon ubačaja Blagojevića iz slobodnog udarca.


68. minuta GOOOL!!!  Sada je Andrijašević preuzeo pucanje penala i napokon zabio! Majkić je prva dva puta izašao s crte te je sudac odlučio da se izvođenje penala mora ponoviti.


66. minuta Majkić ponovno brani penal Čolaku!!! Ali sudac odlučuje kako se opet ponavlja izvođenje jedanaesterca.


65. minuta Ništa od pogotka! Vratar Istre 1961 obranio je Čolaku jedanaesterac, ali sudac je odlučio da se izvođenje penala ponavlja.


63. minuta Penal za Rijeku! Štefulj je ubacio centaršut prema Čolaku kojega je u šesnaestercu rukom u leđa gurnuo Bosančić.


61. minuta U igri su Braut i Yateke umjesto Raspopovića i Pavičića.


55. minuta Rijeka se probudila u drugome dijelu utakmice. Istra je s druge strane u prvih 55. minuta imala samo jedan šut u okvir gola.


50. minuta Velika prilika za Rijeku koju je zeznuo Andrijašević. Čolak ga je sjajno u kaznenom prostoru uposlio, ali je napadač Rijeke na nekih šest metara promašio čitavu loptu.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme nakon kojega Rijeka vodi pogotkom Andrijaševića.


43. minuta Franko je opet pucao s ruba šesnaesterca, ali Majkić odbija loptu u korner.


42. minuta Napokon neka prilika na utakmici. Čolak je pucao s 12-ak metara, ali lopta ide pored gola.


37. minuta Osim gola Rijeke i jedne poluprilike Sanea, na utakmici nema nikakvih šansi… Igra se sporo i dosadno.


31. minuta Prskalo je sada prvi put spašavao svoj gol, Sane je povratnom loptom u šesnaestercu tražio nekoga od svojih igrača, ali golman Rijeke to preuzima.


13. minuta GOOOL!!! Iz prve prilike na Rujevici zabio je Franko Andrijašević! Dobio je loptu od novoga igrača Rijeke Čerina i opalio s 20-ak metara prema golu.


12. minuta Još uvijek bez prilika na utakmici iako je prošlo više od deset minuta igre…


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – ISTRA 1961 2:1


Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelci: Andrijašević (13′, 68′-11m), Guzina (70′). Žuti kartoni: Galović (Rijeka), Bosančić (Istra 1961), Čerin (Rijeka).


RIJEKA: Prskalo, Galešić, Velkovski (od 78′ Escoval), Galović (od 78′ Lepinjica), Gnezda, Pavičić (od 61′ Yateke), Raspopović (od 61′ Braut), Capan, Štefulj, Andrijašević, Čolak (od 71′ Murić).


ISTRA 1961: Majkić, Tomašević, R. Paez, Bosančić, Sane, S. Lončar, Blagojević, Ivančić (od 46′ Paez), Gonzalez, Gržan, Guzina.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore