Rijeka vs. Hajduk

RIJEKA – HAJDUK 0:1 KRAJ! Rijeka upisala i sedmi poraz u HNL-u ove sezone

Portal Novi list

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Hajduk je pobijedio pogotkom Awaziema, koji je u prvom poluvremenu trebao dobiti i drugi žuti karton zbog prekršaja... Gosti su ipak dominirali kroz drugo poluvrijeme, Rijeka je bila ativnija od gostiju tek u prvih 20-ak minuta



RIJEKA Rijeka i Hajduk od 15 sati igraju 168. međusobnu službenu utakmicu (64 pobjede Hajduka, 49 pobjeda Rijeke), odnosno 153. Jadranski derbi za prvenstvene bodove. Splićani imaju 61, a Riječani 44 prvenstvene pobjede. Oni pedantni statističari izvući će podatak da je otkada je HNL-a taj odnos snaga tek blago na Hajdukovoj strani (103 utakmice, 38 pobjeda Hajduka, 36 pobjeda Rijeke).


U jednom trenutku činilo se da će prevagnuti na riječku stranu, no Bijeli su nakon gotovo desetljeća dominacija u sudarima s najvećim rivalom posljednjih sezona skliznuli s pobjedničkog kolosijeka. Rijeka je dobila tek dva od posljednjih devet Jadranskih derbija, Hajduku je pripalo preostalih sedam. Od toga četiri na Rujevici koja je u posljednje vrijeme sretna za goste s Poljuda. Rijeka je posljednji put dobila Hajduk pred svojim navijačima pred više dvije i pol godine.


Stigli su službeni sastavi.




U momčadi Rijeke ima dosta promjena u odnosu na ono što se najavljivalo. U sastavu nema Vlasenka, Bušnje i Alvareza, počinju Galešić, Grgić i Lunetta. Alvarez, Bušnja i Vlasenko čekaju svoju priliku na klupi za pričuve gdje su, uz vratara Zlomislića, Vrančić, Vuk, Kukoč, Babić, Coupland, Dujmović, Karrica i Gajzler.


Foto galerija: HNL: Rijeka - Hajduk Foto: Vedran Karuza



90+5. minuta KRAJ! Hajduk je pobijedio pogotkom Awaziema, koji je u prvom poluvremenu trebao dobiti i drugi žuti karton zbog prekršaja… Gosti su ipak dominirali kroz drugo poluvrijeme, Rijeka je bila ativnija od gostiju tek u prvih 20-ak minuta.


90+3. minuta Svašta se sada opet događalo ispred gola Hajduka, ali Bijeli nisu uputili opasan udarac.


90+1. minuta Opet promašeni zicer Rijeke! Frigan je sada tukao malo pored vratnice, da je zabio vjerojatno bi se pregledavalo i moguže zaleđe.


86. minuta Hajdukovci kontroliraju igru doslovno cijelo drugo poluvrijeme, Livaja se sada sjurio, ali nije uspio pucati. Sudac je na kraju označio i zaleđe.


80. minuta Niko Gajzler, 17-godišnji igrač koji je prije nekoliko sekundi tek ušao na teren u svom debiju za seniore, snažno je tukao, ali je lopta otišla pored gola. Svaka čast za hrabrost i udarac.


75. minuta Frigan se sjurio u petercu prema lopti, ali Kalinić je bio brži…


70. minuta Spiker je objavio kako je na Rujevici oko 5800 gledatelja…


58. minuta Trostruka promjena kod Rijeke, van idu Lunetta, Pavlović i Grgić, a na terenu su Alvarez, Vrančić i Bušnja.


51. minuta GOL! Hajduk vodi na Rujevici, a strijelac je Awaziem koji je u prvom poluvremenu skoro dobio i drugi žuti karton. Livajin udarac je prvo završio u živom zidu, potom je ubačena lopta u šesnaesterac gdje je nastala poprilična gužva. Ponovo su Riječani slabo reagirali, a Awaziem je pogodio pored nemoćnog Labrovića.


46. minuta Počeo je drugi dio, bez promjena u sastavima.


45+1. minuta Kraj prvog dijela!


45+1. minuta Što je sada Rijeka propustila! Ampem je dobro uposlio Grgića, koji je dodao Hodži, ali on nije kvalitetno pucao. Ipak, na putu prema golu bio je Obregon koji je petom tukao, a lopta je prošla tik uz vratnicu!


43. minuta Zaspala je riječka obrana, Awaziem je bio sam na drugoj vratnici tijekom izvođenja slobodnjaka, srećom Bijeli imaju Labrovića koji je ponovo siguran.


31. minuta Sada je bilo opasno u šesnaestercu Rijeke, Livaja je probio desnu stranu i ubacio loptu pored Labrovića, a trenutak kasnije je nekoliko igrača Hajduka pokušavalo pucati, ali Riječani su se ipak uspjeli obraniti.


28. minuta Ponovo je Krovinović uputio snažni udarac s nekih 30 metara, i ponovo je to otišlo u ruke Labrovića.


22. minuta Awaziem već ima žuti karton, a sada je povlačio za dres Obregona koji je pao… Digla se klupa Rijeke, ali sudac nije to smatrao dovoljnim za drugi žuti.


15. minuta Labrović je obranio sjajni udarac Krovinović iz velike daljine, brzo je Ampem krenuo u kontru, a Awaziem je požutio nakon što mu je na centru uklizao…


12. minuta Kakva prilika Rijeke!! Grgić je ubacio u šesnaesterac gdje je Obregon u trku zahvatio loptu, ali Kalinić je bio mrvicu konkretniji te je blokirao udarac.


2. minuta Već na kraju prve minute riječki igrači su okružili suca Pajača. Mikanović je očigledno igrao rukom u šesnaestercu, sudac je čekao što će reći kolege iz VAR sobe, i oni su odlučili kako neće biti ništa od penala za domaćina.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici!


RIJEKA – HAJDUK 0:1


Stadion na Rujevici. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Strijelci: 0:1 Awaziem (51′). Žuti kartoni: Lunetta, Smolčić, Vrančić, Karrica (Rijeka), Awaziem, Fossati, Kalik, Kalinić (Hajduk).


RIJEKA: Labrović, Krešić, Galešić, Smolčić, Grgić, Hodža, Pavlović, Ampem, Lunetta, Frigan, Obregon.


HAJDUK: L. Kalinić, Mikanović, Awaziem, Elez, Melnjak, Fossati, Kalik, Mlakar, Krovinović, Biuk, Livaja.




Standings provided by SofaScore