SuperSport HNL

RIJEKA – GORICA 1:0 Riječani jedva izvukli pobjedu, Sopić u finišu poludio na svoje igrače!

Portal Novi list

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Riječani su u sudačkoj nadoknadi skoro ostali bez pobjede. Sopić je od ljutnje bacio sako na travnjak. Ipak, momčad s Rujevice vratila se na vrh, što je trenutno najbitnije



RIJEKA Nogometaši Rijeke golčinom Marca Pašalića iz sedme minute uzeli su protiv Gorice nova vrijedna tri boda i tako se vratili na vrh HNL-a.


Ipak, nije to bila baš lagana utakmica. Riječani su dominirali veći dio susreta i imali čak 20 udaraca, ali ponovo je “štekala” realizacija i lopta nikako nije htjela u gol.


Skoro je to i kaznilo Rijeku u samom finišu, odnosno sudačkoj nadoknadi, kada su Goričani bili blizu da iskoriste grešku Radeljića. Sopić je na to poludio, bacio je sako na travnjak…


Foto galerija: HNL: Rijeka - Gorica Foto: Marko Gracin





90+3. minuta KRAJ! Rijeka je ponovo na vrhu ljestvice!


90+1. minuta Željko Sopić bacio je svoj sako na travnjak, a imao je i razloga biti nervozan. Pogreška Radeljića ponudila je zicer Ilečiću, a i Josip Mitrović je imao veliku šansu, ali srećom za Riječane, nijedna nije ušla u gol.


69. minuta Gosti se bude, Pršir je lijepo pucao, i prošlo je to relativno blizu vratnice.


61. minuta Yansane je zabio gol uz pomoć igrača Gorice, ali je bio u očiglednom zaleđu.


58. minuta Odličan udarac Pjace, ali još bolja obrana vratara Gorice koji već duže vrijeme spašava svoju momčad!


50. minuta Bivši igrač Rijeke Josip Mitrović je pucao s nekih 16 metara, Labrović nije uspio zadržati loptu pa je Ilečić zaprijetio, ali iz mrtvog kuta nije uspio puno napraviti.


46. minuta Prošlo je tridesetak sekundi, a Pašalić je već tukao prema golu. Ali slabijom desnom nogom. Lopta je otišla pored vratnice.


46. minuta Počeo je drugi dio.


45+1. minuta Kraj prvog dijela!


38. minuta Dva udarca Pjace u dvije minute, ali otišli su preko i pored gola.


35. minuta Imala je Rijeka sada dobre šanse preko Jankovića, malo kasnije je i Pašalić opasno ubacio, ali Banić je sve uspio očistiti.


29. minuta Yansane je sada imao odličnu prigodu, ali se posklinuo u šesnaestercu u trenutku dok je sam išao prema vrataru Gorice. Dobio je odličnu loptu Pašalića, jedan igrač ga je u trku i sustigao, a taman tada se Yansane i poskliznuo pa su mu Goričani lako uzeli loptu.


23. minuta Opasno je sada bilo i pred vratima Labrovića. Goričani su brzo odigrali akciju, Štiglec je iz velike udaljenosti pucao u suprotnu stranu, ali se Labrović protegnuo i obranio svoju momčad od opasnosti.


19. minuta Riječani drže konce igre u svojim nogama. Sada je i Selahi lijepo prizemno tukao, ali to je uspio uhvatiti Banić.


10. minuta Pjaca je ubacio s lijeve strane, ali Yansaneu je nedostajao koji korak.


7. minuta GOOOOL! Riječani su stigli do ranog vodstva i to zahvaljujući sjajnoj ljevici Marca Pašalića. Fruk mu je proslijedio loptu nakon što su je oduzeli gostima, Pašalić se sjurio do nekih 20 metara od gola i tukao lijevom nogom. Lopta se od vratnice odbila u mrežu!


4. minuta Riječani pritišću od samog starta, Mitrović je sada iz same blizine pucao glavom nakon ubačaja Smolčića, a vratar Gorice je to uspio odbiti.


1.minuta Počela je utakmica!


RIJEKA – GORICA 1:0


Stadion HNK Rijeka. Strijelci: 1:0 Pašalić (7′).


RIJEKA: Labrović, Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda, Selahi, Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca, Yansane.


GORICA: Banić, Soldo, Maloča, Krizmanić, Štiglec, Mrzljak, Ndockyt, Alexander Munksgaard, Mitrović, A. Jurić, Vujnović.



Standings provided by Sofascore