Problemi na Rujevici

S Rujevice će tražiti dozvolu za više gledatelja po hitnoj proceduri, u suprotnom na Gziru će tisuću odabranih

Denis Frančišković

Treba uzeti u obzir da će trebati poštovati i protokole UEFA-e, a oni jasno govore da će među gledateljima i svim službenim osobama na stadionu morati postojati razmak od metar i pol



RIJEKA Najnovije restriktivne mjere Nacionalnog stožera o organizaciji sportskih događaja, pa i nogometnih utakmica, uz nazočnost gledatelja pomalo su zatekle sve pa i HNK Rijeka. Prema najnovijoj odluci iznimno se mogu dopustiti i okupljanja s više od tisuću ljudi, ali odluku o tome donosi Nacionalni stožer, samo ako su ispunjeni uvjeti prema kojima Županijski stožer i HZJZ moraju izraditi epidemiološki okvir i pozitivno ga ocijeniti. Ako ga ocjene negativno, Županijski stožer je dužan odmah obavijestiti organizatora da održavanje priredbe s više od 1.000 gledatelja nije dopušteno. Sukladno tome, Rijeka će, sasvim sigurno, zatražiti od Stožera dozvolu o puštanju na stadion i više od tisuću gledatelja.


Istina, procedura se za njezino izdavanje mora pokrenuti sedam dana ranije, no u klubu vjerujuju da će im se to omogućiti do četvrtka i susreta s Gzirom po nešto hitnijem postupku i u kraćem roku s obzirom na novonastale okolnosti. Treba uzeti u obzir da će trebati poštovati i protokole UEFA-e, a oni jasno govore da će među gledateljima i svim službenim osobama na stadionu morati postojati razmak od metar i pol.