Pojačanje na Rujevici

Rijeka angažirala veliko pojačanje, švicarski reprezentativni napadač Josip Drmić stiže na posudbu iz Norwicha

Mateo Sučić

Josip Drmić

Josip Drmić

Drmić je igrač velikog međunarodnog iskustva, uz Zürich igrao je za Nürnberg, Bayer Leverkusen, Borussiju Mönchengladbach, HSV i Norwich s kojim je prošle sezone ispao iz Premiershipa i svakako jedno od najzvučnijih imena u napadu “bijelih”



RIJEKA Josip Drmić, 28-godišnji napadač reprezentacije Švicarske dolazi na posudbu u Rijeku do kraja sezone! Vijest koja se kuloarski spominje već nekoliko dana još nije dobila službenu potvrdu ali stvar je praktički dogovorena i Drmić bi danas kroz dan trebao odraditi liječnički pregled i u petak biti službeno potvrđen. Njegov Norwich navodno nije na prvu bio oduševljen idejom da ode u HNL, ali nakon što je završio prijelazni rok u Engleskoj, gdje ga je željelo nekoliko klubova iz Championshipa, mogućnost dolaska u Rijeku na posudbu do kraja sezone postala je itekako realna. I sada će se po svemu sudeći realizirati. Riječ je o posudbi do kraja sezone, bez mogućnosti otkupa ugovora i po izuzetno povoljnim financijskim uvjetima za igrača takvog renomea.


Drmić je igrač velikog međunarodnog iskustva, uz Zürich igrao je za Nürnberg, Bayer Leverkusen, Borussiju Mönchengladbach, HSV i Norwich s kojim je prošle sezone ispao iz Premiershipa i svakako jedno od najzvučnijih imena u napadu “bijelih”.


Ove sezone nije u planovima trenera Daniela Farkea, a najveći motiv za dolazak u Rijeku je činjenica da se želi nametnuti izborniku reprezentacije Vladimiru Petkoviću za mjesto na Europskom prvenstvu u lipnju.




– Igrao sam jedno vrijeme za U-23 momčad, ali ljudi iz Norwicha su odlučili da me neće više koristiti jer uzimam priliku za razvoj njihovim mladim igračima. Ovo mi je najteži period profesionalne karijere. Dobro se osjećam, spreman sam i treniram dodatno tako da sam pozitivan po tom pitanju, ali doista mi nije lako – rekao je Drmić u studenom za švicarski Blick.


Drmić je za reprezentaciju Švicarske postigao deset pogodaka u 35 nastupa, a prva dva u pripremnoj utakmici protiv Hrvatske 2014. godine. Bio je dio reprezentacije koja je sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. i u Rusiji 2018. godine (bio je i strijelac protiv Kostarike). Drmić je Hrvat porijeklom iz Viteza u Srednjoj Bosni, ali je rođen u švicarskom Lachenu.