Antonio Mirko Čolak

Prvi topnik lige i Rijeke odgovorio na pitanje o Dinamu i poslao poruku nezadovoljnom Mirku Mariću

Portal Novi list

Antonio Mirko Čolak odveo je Bijele do posljednje pobjede u Gradskom vrtu/Foto PIXSELL

Antonio Mirko Čolak odveo je Bijele do posljednje pobjede u Gradskom vrtu/Foto PIXSELL

Moj cilj je uvijek bio igrati u Ligi prvaka. A sad Dinamo ili inozemstvo... - rekao je napadač Rijeke



RIJEKA Antonio Mirko Čolak gostovao je u kultnoj emisiji Radio Rijeke “Pod stijenama Kantride”. Kolega Robert Ferlin upitao je napadača Rijeke i prvoga topnika lige kako vidi rasplet svoje karijere istekom ove sezone, odnosno da li razmišlja o odlasku s Rujevice.


– Volim Rijeku, lijepo mi je živjeti i igrati u Rijeci – govorio je Čolak. – A što će biti kasnije to ne znam… Vidjet ćemo! Moja želja je pomoći klubu, zabijati i igrati, pomoći Rijeci…


Prije mjesec dana počelo se pričati o mogućem transferu u Dinamo?




– Moj cilj je uvijek bio igrati u Ligi prvaka. A sad Dinamo ili inozemstvo… Trenutno se s time ne opterećujem. Pred nama je važna utakmica u subotu, nakon toga sam otvoren za razgovore – rekao je Čolak.


Mirko Marić, napadač Osijeka, ustvrdio je kako nije pravedno da je Čolaku dodijeljen epitet prvoga strijelca lige samo zato jer je odigrao manje minuta. Marić smatra da je titula prvoga strijelca lige trebala biti podijeljena.


– Odigrao sma 500 minuta manje od Marića što nije malo. Ako su takve propozicije onda sam nagradu zasluženo dobio.


Čolak je priznao da je znao za podatak da je Andrej Kramarić postigao pet pogodaka u jednoj prvenstvenoj utakmici za Rijeku. Njemu je protiv Istre 1961 nedostajao još jedan pogodak da izjednači taj rekord.


– Znao sam za taj podatak prije utakmice, gledao sam te Kramarićeve golove protiv Lokomotive. Naravno da kada sam zabio četiri gola da sam želio zabiti i peti i šesti. Ali, ne smijem ni ovako biti nezadovoljan – kazao je između ostaloga Čolak u eter Radio Rijeke.