Nova sezona

Pripreme s Rijekom počelo i jedno novo lice: ‘Pratili smo ga dulje vrijeme, ima potencijal’

Mateo Sučić



Budući da su Tomislav Turčin, Matej Vuk i Milan Ristovski već bili dio riječke momčadi, odnosno da je mladi vratar Antonio Frigan izdanak klupske škole nogometa, Ennio Travaglia je jedino novo lice na pripremama Rijeke.


– Dok nije bilo Štefulja, vidjelo se da smo imali i lošije rezultate, nismo »imali lijevu nogu« na lijevoj strani. Željeli smo pojačati konkurenciju na toj strani, Ennio nije još isprofiliran igrač, ali ima neki potencijal koji mi vidimo. Na njemu je da se nametne i ako se izbori, igrat će – kaže Rožman.


Tomislav Turčin na pripremama je Rijeke nakon što je praktički dvije sezone propustio zbog dvije teške ozljede.




– On i još dva ili tri igrača u fazi su karijere kada im je najvažnije igrati. U našem rosteru je dovoljno kvalitetnih igrača i ako ne bude velikih transfera, neće imati dovoljnu minutažu da bi napravili iskorak. Ako se nametnu za nešto više super, ali njihovo razmišljanje mora ići u smjeru da pokušaju naći klub u kojem će igrati – kaže strateg »bijelih«.


Popis igrača na pripremama


Vratari: Ivor Pandur, Andrej Prskalo, David Nwolokor, Antonio Frigan.


Braniči: Luka Capan, Nino Galović, Joao Escoval, Darko Velkovski, Hrvoje Smolčić, Niko Galešić, Filip Braut, Daniel Štefulj, Ennio Travaglia, Momčilo Raspopović, Ivan Tomečak, Jasmin Čeliković.


Veznjaci: Ivan Lepinjica, Tibor Halilović, Stjepan Lončar, Domagoj Pavičić, Dani Iglesias, Robert Murić.


Napadači: Antonio Čolak, Sterling Yateke, Milan Ristovski, Matej Vuk, Tomislav Turčin.