Tibor Halilović

Povratnik u riječku momčad pronašao dodatni motiv uoči zadnjeg gostovanja u EL: “Ružno izgleda imati nula bodova…”

Mateo Sučić

Tibor Halilović/Foto Arhiva NL

Tibor Halilović/Foto Arhiva NL

Mi kao igrači i kao klub se želimo nadmetati s najboljima, a za to nema bolje utakmice od ove protiv Real Sociedada - kaže Halilović



SAN SEBASTIAN  Mnogi su s nestrpljenjem čekali povratak Tibora Halilovića, sam veznjak »bijelih« se želio što prije vratiti pa je ta velika želja na kraju dodatno prolongirala cijelu priču. Ipak, sada je najvažnije da je protiv Osijeka odradio 90 minuta i da će u San Sebastianu biti središnja figura riječkog veznog reda.


– Dosta je prošlo od te ozljede i vjerujem da je sve iza mene. Mislim da je povratak bio dobar, još bi bio bolji da smo pobijedili Osijek, ali sada dolaze ove teške utakmice koje će mi, vjerujem, pomoći da se vratim u formu u kojoj sam bio prije ozljede – kaže Halilović.


Rijeka više nema izgleda za plasman dalje iz skupine F, nije bilo ni imperativa prolaska, iako je kod igrača postojala želja da se napravi nešto više.




– Nakon ždrijeba je bilo jasno da je pred nama jako težak posao za proći dalje. Sportski se nadati da je svašta moguće, nakon te prve utakmice smo vidjeli da možemo, a vidjeli smo i kako smo se suprotstavili Real Sociedadu, koji je došao u najjačem sastavu. Vidjelo se da ako smo mi angažirani, ako se držimo svog plana, da je svašta moguće. Mislim da bi sve išlo i drugačije da smo osvojili taj prvi bod u prvom kolu. Neću reći da bismo se borili za plasman dalje, ali možda bismo ostvarili cilj koji smo si postavili da osvojimo bodove pa bi nam se još negdje otvorilo. U ove četiri utakmice ružno izgleda imati nula bodova, ali mišljenja sam da smo prema prikazanom zaslužili više.


Nitko ne očekuje od Riječana da će pobijediti na Anoeti, ali…


– Mi kao igrači i kao klub se želimo nadmetati s najboljima, a za to nema bolje utakmice od ove protiv Real Sociedada. U svakoj utakmici, osim prvih pola sata u Alkmaaru, bili smo na razini koju traži Europska liga, sami rezultati su to pokazali, sve je bilo knap i u svakoj smo stvorili prilike. Vrijedna je spoznaja da naša igra donosi nekakav rezultat, dio kvalitete je što su oni kažnjavali naše pogreške, dok mi njihove nismo, a nadam se da ćemo do kraja uzeti neke bodove. Uz dobru igru vjerujem da je i to moguće – zaključio je Halilović.