Rijeka vs. Zrinjski

POVRATAK NA KANTRIDU Nogomet se vraća na kultni stadion u nadi da će opet postati Rijekin dom

Denis Frančišković

Prošle godine na Kantridi je gostovao Maribor, a ove godine će Zrinjski/Foto Arhiva NL

Prošle godine na Kantridi je gostovao Maribor, a ove godine će Zrinjski/Foto Arhiva NL

Nakon što su lani ugostili Maribor, HNK Rijeka i Armada danas će biti domaćini trofejnom HŠK-u Zrinjski, šesterostrukom osvajaču naslova prvaka BiH. Naravno, sve više u revijalnom nego natjecateljskom tonu, premda sudeći po pripremama momčadi Simona Rožmana i Harija Vukasa treba očekivati ozbiljnu utakmicu u kojoj obje momčadi imaju što pokazati, a i iskoristiti je kao dio priprema za nadolazeće obveze. Utakmica u 19 sati. 



RIJEKA Nogomet se danas vraća na kultnu Kantridu. I to u svojoj punini. Na inicijativu Kluba navijača Armada i uz organizacijsku podršku agencije Inspiro Lab održava se drugo izdanje hvalevrijedne priredbe Povratak na Kantridu. Nakon što su lani ugostili Maribor, HNK Rijeka i Armada danas će biti domaćini trofejnom HŠK-u Zrinjski, šesterostrukom osvajaču naslova prvaka BiH. Naravno, sve više u revijalnom nego natjecateljskom tonu, premda sudeći po pripremama momčadi Simona Rožmana i Harija Vukasa treba očekivati ozbiljnu utakmicu u kojoj obje momčadi imaju što pokazati, a i iskoristiti je kao dio priprema za nadolazeće obveze.


Riječani su posljednja tri dana iskoristili za boravak u Umagu, momčad Zrinjskog došla je na Kvarner tri dana ranije i trenirala u Lovranu. Toliko o ozbiljnom pristupu utakmici. Popunjenim tribinama i jedni i drugi žele se prezentirati u što kvalitetnijem izdanju. I prije svega biti dio novog praznika pod stijenama Kantride.


– Dobro je da smo ovih dana svi zajedno, jer dosad smo uglavnom radili po grupama. Radit ćemo na snazi i izdržljivosti, ali jako puno i na taktici, da poboljšamo one stvari koje nisu bile dobre – kaže Simon Rožman, trener Rijeke. – Ove trenutke koristim i da popričam sa svakim igračem, da se upoznamo što bolje. Super sam zadovoljan igračima i načinom na koji primaju nove informacije. Vidim kod njih jednu veliku želju da sve to što bolje prezentiraju na terenu. Nismo tu da nešto izmišljamo, nego da budemo bolji, da popravimo one stvari koje neki drugi rade bolje od nas.




Kao i igrače, i novog trenera »bijelih« raduje što će biti dio spektakla pod reflektorima Kantride.


– Slažem se da je Kantrida jedno posebno mjesto i treba poštovati povijest. Vjerujem da će atmosfera biti dobra, a da ćemo mi kroz utakmicu ujedno pripremati neke stvari za ono što nas čeka u prvenstvu – kaže Rožman.


Uvertira u središnju priredbu večeri bit će susret veterana Rijeke i Zrinjskog na pomoćnom igralištu od 17 sati. Armada kup je odgođen zbog tehničkih problema i velikog broja prijavljenih momčadi, što bi zasigurno zadiralo u satnicu veteranskog ogleda, no svi navijači koji vole pokazati svoje umijeće i na travnjaku ne trebaju brinuti. Do kraja godine Kup se mora odigrati. Pehari su već kupljeni…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU