Devet golova za 90 godina

Poker Mateja Vuka, bakljada i vatromet u klanjskoj nogometnoj fešti. Evo kako je bilo na 90. obljetnici Nogometnog kluba Klana

Denis Frančišković

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

U opuštenom druženju tražio se autogram više i "fotkanje" s posebno dragim igračem. Sretnici su došli i do dresa koji će zasigurno biti lijepa uspomena na jedno lijepo nogometno druženje. Sve je začinjeno završnim vatrometom uz nekoliko manjih bakljada



KLANA Prijateljska utakmica: Klana – Rijeka 0:9 (0:6). Igralište Grašćina. Gledatelja: 500. Sudac: Luka Milković. Pomoćnici: Marušić i Mušković. Strijelci: 0:1 Escoval (22′), 0:2 Vuk (25′), 0:3 Obregon (30′), 0:4 Vuk (33′), 0:5 Vukčević (35′), 0:6 Mudražija (37′), 0:7 Vuk (55′-11m), 0:8 Obregon (58′), 0:9 Vuk (90′).


KLANA: Raspor, Jeletić, Iskra, Corallini, Dujmović, Medvedić, Jerbić, Juničić, Laginja, Džaja, Lazarević. Još su igrali: Crnković, Juraga, Šnajder, Kajtazi, Miljković, Tešić.


RIJEKA: Zlomislić, Braut, Escoval, Galešić, Vukčević, Stanić, Lepinjica, Mudražija, Vučkić, Obregon, Vuk. Još su igrali: I. Smolčić, A. Frigan, Jurišić, Franković, Ušalj, Bristrić, Babić.


Foto galerija: Utakmica Klana - Rijeka povodom 90. godina NK Klana Foto: Marko Gracin




Nogometaši Rijeke “podarili” su devetku Klanjcima na njihovom velikom jubileju 90. godišnjice osnivanja kluba, ali nakon tog visokog poraza sigurno nije bilo previše nezadovoljnjih u domaćim redovima. Naprotiv, igrači Damira Rubčića kojima prvenstvo tek počinje u nedjelju puno važnijim lokalnim derbijem s Halubjanom, sa stisnutom rukom, razmjenom dresova i pokojim selfijem dočekali su završetak revijalne utakmice na Grašćini. Očekivano gostovanje Bijelih pobudilo je zanimanje u Klani i okolici, neki su potegnuli i iz Rijeke i sve se pretvorilo u pravu sportsku feštu u kojem nogomet nije bio isključivo u prvom planu.



Sutra s Koprom


Kombinirani sastav Bijelih proširen nekolicinom juniora očekivano je gospodario solidnim travnjakom Klanjaca gdje je na terenu sve išlo u znaku riječkih “vukova”. Vuk je zabio četiri gola, Vukčević jedan, Vučkić triput asistirao… Pridružio im se Obregon s dva pogotka, Escoval i Mudražija sve do 0:8 u 58. minuti kada je Goran Tomić na travnjak poslao niz mladih igrača. I tu se Klanjci dobro držali jednako kao i u prvih 20-ak minuta, dobili su samo jedan gol u posljednjih pola sata igre kada je Vuk stavio točku na “i” prijateljskog ogleda u kojem je na kraju najvažnije bilo da se nitko ne ozlijedi.


– Drago mi je da smo došli uveličati proslavu kluba u blizini Rijeke i zahvaljujem domaćinu na gostoprimstvu. Nama je ovo dobro došlo da se malo rastrčimo i sve odradimo ipak ozbiljno – rekao je Tomić. – Sutra igramo zatvorenu utakmicu s Koprom na Rujevici i sve smo isplanirali tako da svi dobiju minutažu. Stanje s ozljedama? Murić će igrati protiv Kopra, Hrvoje Smolčić ne.


Klanjci su malo u dobrom ozračju žalili što bar jednom nisu svladali Zlomislića ili Frigana. S druge strane Dino Raspor, nekadašnji vratar Rijeke sada na vratima domaćina, pokazao je da nije zaboravio braniti. Naprotiv, s nekoliko je izvrsnih intervencija izmamio pljesak ispunjenih tribina.


Rasporove emocije


– Jako nam je drago što je ovu obljetnicu uveličala Rijeka, a naravno kod mene sve ovo budi posebne emocije. Prošao sam sve uzrasne kategorije Rijeke, bio sam i u prvoj momčadi i nosim sve najbolje uspomene. I Europsku ligu smo prošli svi zajedno… Za mene su Rijeka i Klana najdraži klubovi. Prestao sam braniti prije četiri godine nakon Švicarske pa ovo ljeto opet počeo braniti, više iz gušta i zbog društva. Jedna nastup za prvu momčad? Svakako da ga sjećam kad sam u Puli zamijenio Radmana. Imao sam 18 godina. Ostao je taj jedan službeni iako ih je bilo za prvu momčad u prijateljskim ogledima – rekao je Raspor.


Klanu je vodio Damir Rubčić zajedno s legendarnim Lucianom Celićem. Obojica žive s nogometom i Klanom već godinama…


– Sama obljetnica i dolazak Rijeke puno nam znače. Vidjelo se koliko je bilo zanimanje gledatelja, tribine su bile pune. Odmah je sve nekako živnulo, a pojavili su se i neki ljudi koji se inače ne pojavljuju na našim utakmicama. To mi je drago… Nama je najvažnije da sada spremni dočekamo Halubjan, a ovo je bio jako dobar podražaj za tu prvu utakmicu – ustvrdio je Rubčić koji vodi Klanu posljednje četiri godine.


Po završetku utakmice počelo je “treće poluvrijeme”. Abass i Ampem došli su sredinom prvog poluvremena i pobudili poprilično zanimanje mladih ljubitelja nogometa. U opuštenom druženju tražio se autogram više i “fotkanje” s posebno dragim igračem. Sretnici su došli i do dresa koji će zasigurno biti lijepa uspomena na jedno lijepo nogometno druženje. Sve je začinjeno završnim vatrometom uz nekoliko manjih bakljada tijekom utakmice s obje strane.