Nastavak sezone

Pogledajte prvi trening igrača Rijeke, stigla i neka nova lica. Tomić otkrio zašto nema Smolčića

Zlatko Horvat

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Okupili smo se u utorak poslije kratke pauze, koja nam je jako dobro došla. Puni energije ulazimo u nastavak sezone, u kojoj želimo nastaviti gdje smo stali, ističe Goran Tomić



Nogometaši Rijeke treningom u 11 sati na pomoćnom terenu klupskog kompleksa krenuli su u drugi dio sezone.



Do prve utakmice, gostovanja u Maksimiru kod Dinama, ostala su još 24 dana, dovoljno za pripremu momčadi koja u nastavak kreće s istim brojem bodova kao vodeći Dinamo i Osijek.


Foto galerija: Okupljanje igrača HNK Rijeka i prvi trening Foto: Vedran Karuza




Na prvom treningu nazočna su bila 34 igrača, a izostala je petorka.


Issah Abas priključuje se poslijepodne, Darko Velkovski stiže danas, dok su odsutni bili Hrvoje Smolčić, Joao Escoval i Noel Bilić.



Smolčić ne zbog transfera u Bundesligu, već zbog viroze, kao i druga dva igrača. Mjere opreza zbog pandemije koronavirusa.


– Okupili smo se u utorak poslije kratke pauze, koja nam je jako dobro došla. Puni energije ulazimo u nastavak sezone, u kojoj želimo nastaviti gdje smo stali.


Sigurno je da želimo zadržati i tu razinu igara koju smo imali u prvom dijelu sezone i biti konkurentni do kraja, tako da s puno optimizma ulazimo u nastavak sezone – rekao je Goran Tomić, trener Rijeke, na konferenciji za medije.



Na pressici je bio nazočan i Nino Galović, kapetan u izostanku (i mogućem odlasku) Hrvoja Smolčića.


– Odmor je bio zaslužen i odlično je došao. Nadam se da ćemo se sada stabilizirati još više i punom parom krenuti u drugi dio sezone – dodao je Galović.



Na prvom treningu nazočni su bili Haris Vučkić, Denis Bušnja, Ivan Tomečak, Domagoj Pavičić, Andrija Vukčević, Ivan Lepinjica, Jorge Obregon, Adam Gnezda Čerin, Martin Zlomislić, Roko Jurišić, Nediljko Labrović, Nino Galović, Matej Vuk, Robert Murić, Prince Ampem, Andrej Prskalo, David Nwolokor, Filip Braut, Lindon Selahi, Mikhail Merkulov, Mato Stanić, Ivan Smolčić, Adrian Liber, Niko Galešić, Josip Drmić, Anton Krešić, Noel Bodetić, Dominik Simčić, Jetmir Ameti, Admir Bristrić, Djibrila Ibrahim, Bernard Karrica, Marino Kukoč i Duje Dujmović.



Kukoč je 17-godišnji defenzivni veznjak došao iz RNK Split, a Dujmović 18-godišnji branič Solina.


Novo lice je i 19-godišnji Nigerijac Djibrilla Ibrahim, stoper koji je na probi. Ostaje pitanje na koga trener Goran Tomić od njih neće moći računati u drugom dijelu sezone.



– Znam na koji klub funkcionira, to je sigurno i od prodaje igrača. Moramo biti spremni da ćemo izgubiti neke od najkvalitetnijih igrača.


S druge strane, naći ćemo najbolja rješenja da ih nadomjestimo. Što se tiče konkurencije, svaki trener kaže da treba dva nova igrača, tako bih i ja volio.



No, dolasci ovise o odlascima. Mislim da smo dobro popunjeni u napadu, tu imamo široku konkurenciju, dok u obrani i veznom redu treba dati malo svježe krvi – kaže Tomić.


Bijeli će trenirati na Rujevici do 9. siječnja, kada je zakazan polazak za Umag, gdje će momčad Rijeke boraviti do 21. siječnja.



Riječani će se u Umagu pripremati za nastavak sezone i odigrati četiri pripremne utakmice. Najprije protiv slovenskih prvlogaša, šestoplasiranih Domžala (12. siječnja) i četvrtoplasiranog Brava (15. siječnja), mađarskog drugoligaša Budafokija (20. siječnja) i Slovačkog (21. siječnja), četvrtoplasiranog sastava Fortuna lige.