Fešta u Danskoj

VIDEO Pjesma uz pivo s benzinske: Pogledajte kako su nogometaši Rijeke proslavili podvig u Kopenhagenu

Mateo Sučić

Armada priprema doček igračima u 13 sati na Rujevici

RIJEKA Slavlje ispred hotela Radisson Blu u Kopenhagenu potrajalo je do ranih jutarnjih sati i to baš onako kako je najavio Simon Rožman – uz pivo s benzinske pumpe. Spontano, ali itekako slatko, s glazbom iz kombija koji je ova dva dana služio za prijevoz opreme igrača i hrvatskim hitovima koji su se pjevali u sav glas.


Ulogu DJ-ja preuzeo je Hrvoje Smolčić, pjesmu i zabavu vodio je Domagoj Pavičić, a baš svi su se prepustili emocijama, nisu štedjeli na glasnicama i dočekali sitne sate. Od predsjednika Damira Miškovića koji je bio sretan poput malog djeteta, do trenera Rožmana, njegovog stožera, igrača, članova uprave i radne zajednice.


I čestitke su stizale sa svih strana svijeta, od SAD-a do Južne Koreje, a Acostyju se u izravnom prijenosu otpjevala “Tu je jubav moja“ koja je postala svojevrsna himna riječke svlačionice. Prepričavali su se dojmovi, slijegale emocije, još jednom proživljavali trenuci. I svi su ponavljali samo jedno, ovi dečki su heroji!


Simon Rožman već je razmišljao što će biti dalje, komentirao kako će mu ostati devet prvotimaca za Kup ogled u Dilju, a kojeg sada zbog Europske lige nema više za kada odgoditi, njegovi pomoćnici kako igrači pod ovakvim adrenalinom mogu odmah danas istrčati još jednu utakmicu.


Ali najprije odmor, povratak u Rijeku, fešta s navijačima koji će oko 13 sati dočekati igrače na Rujevici i dati im ovacije za koje su sinoć zbog trenutne situacije u svijetu ostali uskraćeni.