Rožmanu treba mangupe

Ovoj generaciji nogometaša Rijeka više nego ikad treba frajerski grad koji je krasio “šampione”

Mateo Sučić

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Često se u medijima mogu pročitati izjave o sjajnoj atmosferi na Rujevici, ujedinjenoj svlačionici, dobrim odnosima među igračima, a sada sve to treba staviti u službu momčadi i dobre odnose pokazati na travnjaku



RIJEKA Simon Rožman danas će dobiti jasnu sliku na koga će od igrača moći računati za utakmicu protiv Napolija, ali budući da su svi najvažniji igrači već bili u doticaju s virusom, za očekivati je da neće ostati bez neke bitne figure. Ipak, stanka je nedvojbeno ostavila traga na mnogima, dva treninga sigurno neće biti dovoljna za povratak u ritam u kojem su Riječani bili prije ove stanke i zbog toga će u ovom razdoblju koje slijedi svoj doprinos morati dati svaki od članova riječke svlačionice, od stručnog stožera do igrača.


Često se u medijima mogu pročitati izjave o sjajnoj atmosferi na Rujevici, ujedinjenoj svlačionici, dobrim odnosima među igračima, a sada sve to treba staviti u službu momčadi i dobre odnose pokazati na travnjaku, kada stvari ne budu išle dobro ili kada u nogama ne bude dovoljno svježine, a treba izvući neki sprint i ispraviti pogrešku suigrača.


Ugo Maranza, nekadašnji kondicijski trener Rijeke, pad »bijelih« u završnicama europskih utakmica okarakterizirao je razlikom u karakteru igrača između aktualne momčadi i one koju je Rijeka imala prije četiri, pet ili šest godina. Igrači iz tadašnje generacije bili su frajeri kada su naslov prvaka slavili kupajući se u gradskim fontanama, ali i kada su nekoliko dana kasnije istrčali u finale Kupa i potukli Dinamo u lovu na duplu krunu. Taj gard treba i ovoj generaciji, u razdoblju koje slijedi više nego ikad prije moraju pokazati zajedništvo i staviti se u službu momčadi kako bi iz nadolazeće serije zahtjevnih utakmica u Europi i HNL-u izašli sa štitom, a ne na njemu.