Određeni suci

Osječkom “revolverašu” Jadranski derbi, Damir Batinić će prvi put suditi Rijeci i Hajduku na Poljudu

Portal Novi list

Damir Batinić/Foto Arhiva NL

Damir Batinić/Foto Arhiva NL

Batinić je do sada sudio četiri Jadranska derbija, sva četiri odigrana su u Rijeci i niti jedan nije dobio HajdukRIJEKA Nedjeljni Jadranski derbi na Poljudu sudit će Osječanin Damir Batinić s pomoćnicima Goranom Patakijem (Đakovo). Marijanom Tomasom i Ivanom Matićem (Osijek). Dario Bel i Miro Grgić bit će zaduženi za VAR i AVAR.  Osječki sudac, kojega se zbog njegova beskompromisnog stila suđenja, na HNL travnjacima nerijetko nazivaju “revolverašem sa zviždaljkom”, sudio je ogled istih momčadi na Rujevici u ožujku mjesecu i taj derbi odradio za najviše ocjene.


Batiniću je protekli ogled Rijeke i Hajduka na Rujevici bio prvi Jadranski derbi nakon pauze od čak četiri godine. Preciznije, od veljače 2016. godine  kada je Rijeka svladala pred svojim navijačima Hajduk 1:0. Prije toga osječki sudac sudio je još tri puta Rijeci i Hajduka i to sva tri puta na Kvarneru. Rijeka nije izgubila niti jedan od tih ogleda.


Damir Batinić dočekao je svoj prvi Jadranski derbi na Poljudu i nakon što je gotovo dva desetljeća prisutan na hrvatskoj sudačkoj prvoligaškoj sceni!