Udri po sucima

Osječani su pronašli nove sudačke greške, a na Lončarov start odmahuju rukom: “To je izjednačavanje krivnje”

Portal Novi list

Alen Petrović/Foto PIXSELL

Alen Petrović/Foto PIXSELL

Normalno bi bilo da se utakmica ponovi, ali znam da to ne mogu očekivati - rekao je direktor kluba Alen Petrović



RIJEKA U Gradskom vrtu čini se nisu potpuno zadovoljni odlukom Komisije za suce HNS-a koji je do kraja sezone s travnjaka udaljio suce Pajača i Jovića. Osijekov direktor Alen Petrović dosjetio se i financijskih gubitaka koje je klub pretrpio ispadanjem iz kupa iako nitko ne može tvrditi da bi “bijelo plavi” prošli taman i da je Pajač donosio drugačije odluke na Rujevici.


– Ovom odlukom HNS je priznao da je sudac utjecao na ishod utakmice. Mi imamo sponzorske ugovore koji su vezani na rezultate, a sad je jasno da je bilo sudačkih propusta. Pitam se tko će nama nadoknaditi štetu koju smo pretrpjeli nečijom pogreškom? Normalno bi bilo da se utakmica ponovi, ali znam da to ne mogu očekivati – rekao je Alen Petrović za index.hr.


Iz osječkog prvoligaša napravili su svoju analizu suđenja i svim dvojbenim situacijama pridodali još tri (ne)sporna trenutka. Tvrde da je Osijek oštećen za čistu najstrožu kaznu nakon Galovićeva igranja rukom, te da je Lepinjica trebao dobiti dva žuta kartona zbog starteva na Mariću. Osim toga, tvrde u Osijeku, Pajač je morao ponoviti izvođenje Čolakova jedanaesterca jer su dva igrača ranije utrčala u kazneni prostor. Prema očekivanjima pogreške na račun Riječana, poput Lončarova prekršaja za crveni karton na Gorgonu u ranoj fazi utakmice, Petrović je vidio drugim naočalama.




– Ne bih to uopće komentirao, to nekakvo izjednačavanje krivnje. Naći će oni sad još stručnjaka koji će naći još neke pogreške na njihovu štetu. Sve je to već viđeno, pa nismo naivni – rekao je direktor Osijeka.