Kup Hrvatske

ORIOLIK – RIJEKA 0:6 KRAJ! Uvjerljiva predstava Bijelih za četvrtfinale Kupa, hat-trick Bušnje

Portal Novi list

Denis Bušnja/Foto: V. KARUZA

Denis Bušnja/Foto: V. KARUZA

Goran Tomić je prema očekivanjima odlučio pružiti priliku nekim igračima s manjom minutažom, te ovu utakmicu iskoristiti za povratak nekih igrača natjecateljskom nogometu nakon duže stanke



ORIOVAC Nogometaši Rijeke tražit će od 14 sati u Oriovcu prolaz u četvrtfinale Kupa Hrvatske gdje ih čeka gostovanje kod Dinama. Bijeli kod slavonskog trećeligaša gostuju u ulozi prvoligaškog lidera što im donosi dodatnu obavezu da se predstave u pravom svjetlu i pobjedom odrade ono što svi očekuju.


Goran Tomić je prema očekivanjima napravio nekoliko promjena u momčadi. Trener Rijeke Odlučio je pružiti priliku nekim igračima s manjom minutažom, te ovu utakmicu iskoristiti za povratak nekih igrača natjecateljskom nogometu nakon duže stanke, poput vratara Labrovića, Tomečaka i Galovića.



90+3. minuta KRAJ! Bijeli su izborili četvrtfinale Kupa uvjerljivom predstavom kod Oriolika. Nakon što su se mučili prvih 45 minuta, u drugom su dijelu razbili domaćina.




90. minuta GOOOL! Bijeli su u drugom dijelu u potpunosti slomili domaće. Stanić je zabio svoj prvijenac u dresu Bijelih.


84. minuta GOOOL! Ampem je srušen u kaznenom prostoru nakon čega je sudac po treći put pokazao na bijelu točku za Rijeku. Herceg je obranio udarac Bušnje s bijele točke, ali je isti igrač u mrežu pospremio odbijanac.


69. minuta GOOOL! Drugi pogodak Bušnje, koji je ušao u kazneni prostor i uspješno tukao suprotni kut.


67. minuta Đerek je snažno potegnuo s čak 30-ak metara, Labrović se morao dobro protegnuti kako bi obranio ovaj udarac.


56. minuta GOOOL! Obregon je sada poentirao s bijele točke, a penal je Bijelima dodijeljen zbog igranja rukom domaćeg igrača.


48. minuta GOOOL! Bijeli su udvostručili prednost brzo nakon početka drugog dijela. Bušnja je poentirao s ruba kaznenog prostora.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela.


45+1. minuta GOOOL! Abass je bio precizan s bijele točke, Bijeli su dobili penal nakon što je srušen Mudražija u kaznenom prostoru.


32. minuta Nekoliko sekundi kasnije pokušao je i Vuk, ali njegov udarac nije bio dovoljno jak te je prošao pored vratnice.


31. minuta Golman Herceg spašava Oriolik, sada je obranio dalekometni udarac Mudražije.


24. minuta Oriolik je dobio korner nakon što je Merkulov izbio jednu opasnu loptu domaćih. Riječani su očistili pokušaj domaćih iz kuta.


21. minuta Labrović je sada bio siguran nakon opasne prilike u šesnaestercu Rijeke…


19. minuta Abass je pronašao prostor i pucao s ruba kaznenog prostora, lopta ide preko gola.


10. minuta Najbolja prilika Rijeke na susretu, Merkulov je sjajno ubacio Bušnji s lijeve strane, ali je Bušnja promašio gol s otprilike pet metara.


8. minuta Merkulov je tukao s 20-ak metara nakon što je do njega došla jedna odbijena lopta, ali otišlo je preko gola. Riječani drže loptu u posjedu, ali zasad bez opasnijih prilika.


1.minuta Krenuo je susret u Oriovcu.


ORIOLIK – RIJEKA 0:6


Stadion u Oriovcu. Sudac: Marko Cestarić (Sisak). Strijelac: 0:1 Abass (45+1′-11m), 0:2 Bušnja (48′), 0:3 Obregon (56′-11m), 0:4 Bušnja (69′), 0:5 Bušnja (84′), 0:6 Stanić (90′). Žuti karton: Marušić (Oriolik), Krešić (Rijeka).


ORIOLIK: Herceg, Bešo, Marušić (od 73′ Galović), Kuzmić, Yener (od 47′ Bilić), Batalo (od 59′ Morber), Jurić, Stahović, Benić (od 59′ Eržen), Đerek, Lucić (od 73′ Kuterovac).


RIJEKA: Labrović, Merkulov (od 68′ Jurišić), Galović, Obregon, Krešić, Vuk, Mudražija, Lepinjica (od 73′ Stanić), Bušnja, Tomečak (od 73′ I. Smolčić), Abass (od 68′ Ampem).