Robert Palikuća

Novi generalni menadžer sporta HNK Rijeka na Rujevici najavio poboljšanje rada, ali i promjene u Školi nogometa

Denis Frančišković

Srećko Juričić, Luka Ivančić i Robert Palikuća/Foto M. GRACIN

Srećko Juričić, Luka Ivančić i Robert Palikuća/Foto M. GRACIN

Saznao sam kako Rijeka radi i vidim sebe u tome. Želim sa svim ljudima u timu zajedno ići dosadašnjim dobrim putem za Rijeku. Želim neke stvari poboljšati i raditi s puno energije - kaže Palikuća



RIJEKA Počelo je sa zahvalom Ivana Mancea, dosadašnjeg sportskog direktora Rijeke novinarima na suradnji, a završilo s viđenjem budućnosti kluba Roberta Palikuće, novog generalnog menadžera Rijeke koji će u toj funkciji objediniti rad cijelog sportskog segmenta prvoligaša s Rujevice.


Foto galerija: Predstavljanje Roberta Palikuće, novog sportskog direktora HNK Rijeka Foto: Marko Gracin


– Hvala Manceu na uspješnim godinama suradnje, a Palikući želim da nastavimo u istom smjeru. I ako je moguće još i bolje. On ima iskustvo rada u Njemačkoj i vjerujem da će imati dosta toga kvalitetnog da prenese u Hrvatsku i naš klub – rekao je Srećko Juričić, savjetnik Uprave.


Luka Ivančić, generalni direktor, dodao je kako je iza kluba najuspješnije i najtrofejnije desetljeće, istaknuvši kako se nada da će suradnja s Palikućom biti u najmanju ruku ista kao s dosadašnjim direktorom.




– Rijeku pratim već godinama, ne samo zato što sam iz Hrvatske i što je domoljublje u meni, već zato što se nogomet jako dobro razvijao na ovim prostorima – rekao je Palikuća dodajući: – Rijeka je u svemu tome izvukla maksimum iz svojih mogućnosti. S Manceom sam uvijek imao neku dobru vezu što se tiče praćenja igrača i skupljanja informacija. Nije mi puno trebalo da se odlučim za dolazak, osjećaji me vuku natrag u Hrvatsku, a kroz razgovore dobio sam neku dublju sliku kluba i buduću strategiju. Saznao sam kako Rijeka radi i vidim sebe u tome. Želim sa svim ljudima u timu zajedno ići dosadašnjim dobrim putem za Rijeku. Želim neke stvari poboljšati i raditi s puno energije.


Najaktulanije je pitanje prijelaznog roka koji će se tek zahuktati…


– Srećko i Ivan već su pokrenuli neke stvari, što je jako dobro. To su igrači koju odgovaraju strategiji kluba i nastojat ćemo i dalje na tome raditi. Pokušat ćemo složiti najbolju moguću momčad da ostvarimo uspjehe koji su na neki način postali standard. Želimo ulaziti svake godine u Europu, možda i malo izazvati Dinamo, igrati za trofej Kupa. Tu moramo nastaviti i naravno pogađati s igračima na tržištu – rekao je Palikuća i najavio promjene u Školi nogometa.


Dodao je i kako se najbolji transferi rade sa svojim igračima koji se razvijaju i kako je na svakodnevnoj vezi s trenerom Goranom Tomićem. Njemačkim igračima čije tržište najbolje poznaje tvrdi također može biti zanimljiva naša liga.


Luka Ivančić je iznio i podatak da je klub prošlu sezonu završio u plusu od 9.5 milijuna kuna.