NK Rijeka

Na Rujevici predstavljen novi trenerski dvojac: “Osjetimo da je ovo jako dobra odluka”

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Na kraju dogodilo se ono što je najbolje za Rijeku, odlučili smo se za Rijeku na riječki pogon, kaže Robert Palikuča.



Dragan Tadić i Fausto Budicin, novi trenerski dvojac, jedan u ulozi tehničkog direktora, drugi trenera predstavljeni su na Rujevici uz nazočnost Roberta Palikuče, generalnog menadžera kluba.


Na Rujevici je i Radomir Đalović, bivši igrač Bijelih iz Crne Gore koji će im asistirati, a i Mateo Pavlović, donedavni igrač francuskog drugoligaša Amiensa koji dolazi kao pojačanje na stoperskoj poziciji.


– Nakon odlaska Gorana Tomića našli smo se u situaciji na koju nismo računali. Tražili smo što bolje opcije za klub, a ovo je bila jedna od ideja – tvrdi Robert Palikuča, generalni menadžer sporta.




– Na kraju dogodilo se ono što je najbolje za Rijeku, odlučili smo se za Rijeku na riječki pogon. Rijeku s puno emocija, strasti i znanja te ljubavi prema klubu.


Sigurni smo da smo donijeli jako dobru odluku. Pregovori s Devisom Mangijom i gdje je zapelo? Osobno nisam pregovarao s njim. Imali smo određenu ideju koja sad nije relevantna.



A ova ideja postojala je od početka. Jasno morala se gledati alternativa i da li postoji neko bolje rješenje. Morali smo posložiti stvari.


A i ranije sam najavio da će nam trebati vremena. Mi već u prvim danima na treninzima osjetimo da je ovo jako dobra odluka.


Ideja o dovođenju Đalovića posebno je zanimljiva u cijeloj priči.


– Struka mora biti vrhunska, a stožer dobro posložen. Đalović ima nevjerojatnu energiju, sada je dobio A licencu, voljan je raditi, komunikacija s njim postoji duže i odlučili smo mu dati šansu.


On ima dobru komunikacijus Tadićem i Budicinom i vjerujem da će to biti jako dobro – dodao je Palikuča.



Pred Tadićem je najveća odgovornost.


– Sretan sam, odgovornost je velika i hvala predsjedniku na povjerenju. Emocije su na vrhuncu. Ne moram govoriti koliko volim Rijeku, tu sam od pionira do seniorskog pogona, bio sam i pomoćni trener.


Velika mi je čast i ponos da sam ovdje – rekao je Tadić. – Stalno razgovaramo, planiramo…, želja je da na okupu bude 25 igrača. Volim napadački nogomet, ali bez defenzive nema niti ozbiljnog nogometa.


Strah i pozitivan pritisak? Strah ne postoji, a pristisak uvijek postoji. Čovjek i sportaš ga daje sam sebi. Sve kako bi bio što bolji. Normalno da je Rijeka velik klub i da su očekivanja velika. Da ne vjerujemo u sebe ne bi bili tu.



Budicin je zadovoljan reakcijama javnosti.


– Hvala svima onima koji su nam čestitali na imenovanju. Drago mi je da su reakcije javnosti pozitivne. To je dodatna obveza za nas da opravdamo povjerenje – rekao je Budicin. – Želimo potvrditi da smo dovoljno stručni i kvalitetni.