Kvarnerska rivijera

Nogometaši Rijeke svladali Torino za polufinale Kvarnerske rivijere, Šćira najbolji strijelac skupine

Denis Frančišković

SLAVLJE U OMIŠLJU - Momčad Rijeke

SLAVLJE U OMIŠLJU - Momčad Rijeke

Riječani su do druge pobjede došli golom Davida Šćire iz jedanaesterca već u 3. minuti nakon što je srušen Knežević. Igralo se potom po kiši i suncu, Bijeli su prijetili preko Žlibanovićevih ubačaja, a Talijani najbolju šansu imali preko Teste (77’)



OMIŠALJ Nogometaši Rijeke u trećem, posljednjem kolu skupine A svladali su Torino minimalno (1:0) i kao prva momčad izborili sutrašnje polufinale (16 sati) sa Sturmom na Mavrincima. U drugom polufinalu igrat će Dinamo i Osijek (18 sati).


Nakon što je Osijek uvjerljivo nadigrao Fehervar bilo je jasno da Bijele u polufinale vodi i minimalan poraz.


Riječani su do druge pobjede došli golom Davida Šćire iz jedanaesterca već u 3. minuti nakon što je srušen Knežević. Igralo se potom po kiši i suncu, Bijeli su prijetili preko Žlibanovićevih ubačaja, a Talijani najbolju šansu imali preko Teste (77’).




David Šćira proglašen je najboljim strijelcem skupine Omišalj, a njegov suigrač Sven Blečić najboljim igračem. Filip Mažar (Osijek) dobio je priznanje za fair-play.


– Gledao sam Torino prve dvije utakmice i riječ je o jednoj dobroj momčadi. Nedostajalo im je i malo sreće – kaže trener Hrvoje Stilinović. – Sturm? Nama je cilj bio da prođemo skupinu. No, sada smo u situaciji kad je normalno da želimo igrati u finalu na Rujevici.


Zadovoljan je bio i Blečić.


– Zaslužili smo prvo mjesto u skupini. Očekujem tešku utakmicu u polufinalu, ali nadam se prolasku u finale – istaknuo je Blečić.


Rezultati 3. kola: Fehervar – Osijek 3:7, Rijeka – Torino 1:0. Poredak: Rijeka 7, Osijek 6, Fehervar 4, Torino 0.


Skupina B: Sturm – Maribor 3:1, Dinamo – Vojvodina 1:1. Poredak: Dinamo 7, Sturm 6, Vojvodina 4, Maribor 0.