Susret u Nizozemskoj

Nogometaši Rijeke smješteni na katu hotela odvojenom od ostatka delegacije, trener želi mir i fokus

Mateo Sučić

Foto NK Rijeka

Foto NK Rijeka

Ovoga puta cijela delegacija koja je doputovala u Nizozemsku smještena je u istom hotelu. Dosada to nije bio slučaj, igrači su bili odvojeni od radne zajednice, sponzora i medija. Ipak, igrači su smješteni na svom katu hotela...



ALKMAAR Dosadna kiša i desetak stupnjeva Celzijevih u zraku dočekali su nogometaše Rijeke na aerodromu Schiphol u Amsterdamu, odakle su produžili do svoje baze u hotelu Van Der Valk. Ove se sezone na gostovanja putuje u specifičnim okolnostima.


Ovoga puta cijela delegacija koja je doputovala u Nizozemsku smještena je u istom hotelu. Dosada to nije bio slučaj, igrači su bili odvojeni od radne zajednice, sponzora i medija. Doduše, i riječka delegacija je puno manja nego, primjerice, prije tri godine kada se putovalo u Atenu, Milano i Beč. Osim ljudi iz klupskog protokola i odnosa s javnošću, Riječane su pratila samo dva novinara te dva čovjeka iz agencije koja je organizirala putovanje.


Ipak, igrači su smješteni na svom katu hotela, na raspolaganju imaju svoj restoran i prostorije za zabavne sadržaje jer Simon Rožman želi mir i maksimalan fokus, zbog čega nije bilo puno doticaja s ostatkom delegacije i ostalim gostima.




Nije to ni neuobičajeno s obzirom na epidemiološke mjere, preporuka je da se boravi u sobama i da se izbjegava svaki kontakt. Šteta, jer su obično ovakva gostovanja nudila mnoge zanimljive priče, priliku za upoznavanja grada u kojem se igra, no ove je sezone “novo normalno” riječku delegaciju zatvorilo u hotel.