Prijateljska utakmica

Nogometaši Rijeke poraženi od praške Sparte, Bijeli primili dva pogotka u pet minuta nastavka

Denis Frančišković

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Riječani su nešto bolje izgledali u prvom poluvremenu, u nastavku su prigodu dobili redom mladih igrači koji nisu mogli uspostaviti pravu igru i protok lopte



VILLACH Prijateljska međunarodna utakmica: Sparta Prag – Rijeka 2:0 (0:0). Igralište u Villachu. Strijelci: 1:0 Danek (55′), 2:0 Juliš (60′-11m).


SPARTA: Holec, Danek, Nielsen, Sadilek, Mejdr, Pešek, Haraslin, Kuchta, Fortelni, Zeleni, Hancko. Još su igrali: Minčev, Karabec, Souček, Sacek, Vinheim, Vitik, Rynes, Vidra, Horak, Vorel.


RIJEKA: Labrović, Ampem, Krešić, Pavlović, Vukčević, Selahi, Hodža, Vrančić, Jurišić, Obregon, Vučkić. Još su igrali (od 60′): Zlomislić, Braut, Lepinjica, Smolčić, Alvarez, Stanić, Bušnja, Liber, Karrica, Frigan, Bristrić.




Nogometaši Rijeke doživjeli su prvi poraz, u posljednjoj utakmici tijekom slovenskih priprema poraženi su u Villachu 0:2 od praške Sparte, trećeplasirane momčadi češke lige. Riječani su nešto bolje izgledali u prvom poluvremenu, u nastavku su prigodu dobili redom mladih igrači koji nisu mogli uspostaviti pravu igru i protok lopte. No, sve rezultatski bitno dogodilo se u pet minuta prvoga dijela. A i bolji dio Rijekine momčadi bili su vratari.


Haraslin je u 15. minuti pucao malo pokraj grede, a Labrović je u 36. minuti obranio udarac Kuchte koji je sam izašao pred njega. Najveći prigodu do odmora imao je Vučkić (41′), koji je sa sedam metara promašio prazan gol na dodavanje Obregona.


Sparta je povela nakon lijepo izrađene akcije po lijevoj strani u završnici koje je Danek s 10 metara rutinski poentirao – 1:0. Samo pet minuta kasnije netko je u gužvi napravio prekršaj, dojam je da je to bio Krešić, a Juliš je sigurno izveo najstrožu kaznu – 2:0. U nastavku (82′) je Zlomislić spasio opasan udarac Rineša iskosa, koji je minutu kasnije promašio “mrtvu šansu” za povećanje vodstva.