Rujevička poslastica

Nogometaši Rijeke jure svoj deseti finale Kupa gdje ih čekaju razigrani Sammir i društvo iz Lokomotive

Portal Novi list

u kratkim crtama

  • 8 nacionalnih kupova osvojili su nogometaši Rijeke u povijesti kluba

  • 1 osvojeni nacionalni kup baštine Osječani

Tibor Halilović/Foto Arhiva NL

Tibor Halilović/Foto Arhiva NL

Iako igramo bez navijača ovo je naš teren i ipak smo mi favoriti - rekao je Tibor Halilović, veznjak Riječana



RIJEKA Nakon više nego uspješne koprivničke nogometne premijer u post-korona periodu lopta će se u jednoj natjecateljskoj utakmici večeras zakotrljati i na Rujevici. U drugom polufinalu, zapravo “finalu prije finala“, aktualni osvajač Kupa ugostit će Osijek. Jedna utakmica, jedna prilika i jedna želja – finale Kupa – gdje boljega iz rujevičkog dvoboja čeka Lokomotiva predvođena Brazilcem Sammirom koja je subotu slavila u Koprivnici (1:3).


Očekivanja su jasna. Mi vjerujemo u naš prolazak dalje – kaže Tibor Halilović


Riječani traže svoj deseti finale Kupa, odnosno sedmi otkako se to natjecanje igra pod ingerencijom HNS-a. Bijeli su osvajali kupove u bivšoj državi 1978. i 1979. godine, potom u Hrvatskoj 2005., 2006., 2014., 2017. i 2019. godine. Riječani su izgubili samo dva finala, ono nikad prežaljeno u Beogradu 1987. godine od Hajduka i od Croatije 1994. godine. Osječani baštine tek jedan osvojeni kup (1999.) i jedno izgubljeno finale (2012.). No, svi ti podaci i statistika past će u vodu večeras u 20.15 sati kada krene lopta s centra, a travnjak postati jedino mjerilo odnosa snaga i kvalitete.




– Očekivanja su jasna. Mi vjerujemo u naš prolazak dalje. Mi smo se dobro spremili i sigurno je da će biti obostrano teško. Prošla su ipak dva i pol mjeseca, to je jako puno bez nogometa i odmah nam dolazi tako bitna utakmica – ističe Tibor Halilović, veznjak Rijeke.


Osijek je protivnik koji tjera na dodatni oprez, a jedna utakmica ne dozvoljava puno prostora za pogreške.


Osijek je sve bolji zadnjih godina. I prošle godini borili su se s nama i Hajdukom za drugo mjesto, a tako će vjerojatno biti i ove sezone do samog kraja. Iako igramo bez navijača ovo je naš teren i ipak smo mi favoriti. Nema se pravo na pogrešku? Istina, ali ova momčad je već odigrala dosta važnih utakmica. Novi ulazak u finale Kupa samo je motivacija više. Neki pritisak naravno postoji, on ide uz sve ovo, ali za to treniramo i igramo – zaključuje Halilović.