Kup Hrvatske

Nogometaši Rijeke danas gostuju u Novskoj, sve osim pobjede i prolaza u osminu finala predstavljalo bi senzaciju

Denis Frančišković

Željko Sopić/Foto M. LEVAK

Željko Sopić/Foto M. LEVAK

Već po običaju, ovakve utakmice su praznik nogometa za domaćine, ne treba niti sumnjati da će tribine Gradskog stadiona, koji prima dvije tisuće gledatelja, biti potpuno ispunjeneRIJEKA Nogometaši Rijeke nakon pobjede u Koprivnici nisu se zaputili prema Kvarneru, već su ostali u Ivanić Gradu s obzirom da danas (15.30) igraju utakmicu šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog kupa s Libertasom u Novskoj. Riječani su veliki favoriti i sve osim glatke, uvjerljive i rutinske pobjede predstavljalo bi senzaciju.


Libertas je inače klub koji je osnovan 1921. godine, nedavno je proslavio veliki okrugli jubilej, a natječe se u Četvrtoj ligi NS Zagreb – podskupina B. Lokalna liga broji čak 16 klubova, a Libertas je nakon sedam kola osmi s tri pobjede, dva remija i dva poraza.


Već po običaju, ovakve utakmice su praznik nogometa za domaćine, ne treba niti sumnjati da će tribine Gradskog stadiona, koji prima dvije tisuće gledatelja, biti potpuno ispunjene. Libertas je u šesnaestinu Hrvatskog kupa ušao nakon što je s 1:0 golom Tomislava Ivičića svladao momčad Međimurca. Inače, nakon te utakmice izbili su neredi nakon domaćeg slavlja, u tučnjavi igrača uredovala je čak i policija.
Danas će trener Željko Sopić vrlo vjerovatno pružiti prigodu igračima koji manje igraju.