Važ je naš

Navijači Rijeke: U Split putujemo samo s jednim ciljem – vratiti se s Rabuzinom

Edi Prodan

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Ne tiče nas se sukob Torcide s policijom, poručuju



U kontaktu s raznim skupinama navijača Rijeke jasno se razaznaje jedinstveni stav: ne tiče nas se sukob Torcide s policijom, napad Torcide na policiju ne reflektira na utakmicu finala kupa. U Split se, poručuju navijači Rijeke, putuje samo s jednim ciljem, jednom mišlju i jednom emocijom: Rabuzin sunce je napravio, ono riječko je.


Po pitanju odlaska navijača Rijeke u Split dakle sve kao što je bilo planirano.


Brod Marko Polo s više od tisuću putnika isplovljava u ponoć, 25. na 26. svibnja, dok organizirani konvoj autobusa, kombija i automobila, kreće u dopodnvenim satima 26. svibnja, na sam dan odigravanja utakmice.




Cestovni transfer u kojem će biti oko dvije tisuće navijača, bit će praćen od strane policije, osiguravat će se i sva kritična mjesta, primjerice nadvožnjaci, kako ne došlo do kontakata bilo koje vrste. Također, na uobičajeni se način organizira i transfer od izlaska s autoceste do Splita.


Kao što je to poznato i sa svih prijašnjih odlazaka na utakmice u Split, ne preporuča se bilo kakvo “soliranje”, odlazak izvan definirane i osigurane kolone jer za takve slučajeve nitko ne može izdati bilo kakva jamstva.


K tome, u takvim situacijama može doći i do nemogućnosti transfera od Dugopolja do Splita, odnosno do odlaska prema Splitu bez dolaska na utakmicu.


Iako na finale u Split putuje tri tisuće navijača Rijeke, riječ je u većini o ljudima s iskustvima odlaska na gostovanja, pa tako i u Split, te u cijelosti upoznatima s pravilima ponašanja u odlasku i dolasku na mjesto odigravanja utakmice.


Kako doznajemo iz PU Primorsko-goranske, oglasit će se u ponedjeljak s posebnim priopćenjem u kojem će se još jednom pojasniti sva pravila o odlasku i transferu do Splita, ulasku na stadion, kao i organiziranom povratku.


Potpuno istu poruku šalje i HNK Rijeka: sve sigurnosne predradnje su precizno isplanirane, svim putnicima za Split jamči se najviši stupanj sigurnosti.