Alexander Gorgon

Na Rujevici su se nakon pobjede nad Interom okrenuli Jadranskom derbiju: “Nema većeg motiva od derbija s Hajdukom”

Portal Novi list

Alexander Gorgon/Foto PIXSELL

Alexander Gorgon/Foto PIXSELL

Najbitniji cilj smo ostvarili izborivši plasman u top pet. Sada je bitno koliko ćemo samopouzdanja nakupiti za finale Kupa - rekao je Gorgon



RIJEKA Rijeka je do jedinog pogotka i pobjede u Zaprešiću stigla nakon što je na travnjak ušao kapetan Alexander Gorgon. Nakon njegova prodora uslijedio je prekršaj na Yatekeu i najstroža kazna koju je iskoristio Čolak za konačnih 0:1.


– Što se tiče ove utakmice, mene i ekipu ništa nije iznenadilo. Od početka je bila jako teška utakmica kao uvijek u Zaprešiću. Već sam nekoliko puta igrao u Zaprešiću i nikad nije bilo lagano. U odnosu na utakmicu protiv Dinama imali smo malo sreće, dobili smo penal, htjeli smo pobjedu. Jako dobar osjećaj da čak i ovakvu tekmu možemo dobiti – rekao je Gorgon za klupsku TV.


Kako je bilo igrati u teškim vremenskim uvjetima, došli ste s “plus 30” na kišnih i vjetrovitih 18 stupnjeva?


–  Vjetar je možda smetao, ali lakše je igrati po ovakvim uvjetima, nego kad je velika sparina i vrućina. Mi smo nogometaši, treniramo na “minus 10″ i plus 35”. Bilo je kiše i vjetra, ali imamo pobjedu i sve je bilo OK – dodao je Gorgon i osvrnuo se na idući susret na Poljudu.




– Najbitniji cilj smo ostvarili izborivši plasman u top pet. Sada je bitno koliko ćemo samopouzdanja nakupiti za finale Kupa. Nema većeg motivra od derbija s Hajdukom, idemo pobijediti – rekao je Gorgon.