Dinamo vs. Rijeka

Na Rujevici su svjesni Dinamove kvalitete, ali postoji nešto što ohrabruje bijele uoči Maksimira

Denis Frančišković

Luka Capan (Rijeka) i Amer Gojak (Dinamo)/Foto PIXSELL

Luka Capan (Rijeka) i Amer Gojak (Dinamo)/Foto PIXSELL

Svjesni smo da se Dinamo dosta toga pita, posebno na njihovom stadionu, ali mi moramo biti onakvi kakvi smo bili u posljednje četiri utakmice. Bitno je da budemo kompaktni, pametni i hrabri - kaže Capan



RIJEKA Luku Capana, braniča ili defanzivnog veznjaka Rijeke danas (17.30 sati) u Maksimiru po svemu sudeći čeka dosta posla. Ali navikao je na defenzivne zadatake…


– Svjesni smo kakva nas utakmica čeka, idemo u goste našoj najboljoj momčadi koja je u posljednja dva ogleda s nama i Osijekom poražena i koja će zato sigurno biti dodatno motivirana – tvrdi Luka Capan od kojeg se očekuje puno borbe u defenzivi na poziciji zadnjeg veznog. – Svjesni smo da se Dinamo dosta toga pita, posebno na njihovom stadionu, ali mi moramo biti onakvi kakvi smo bili u posljednje četiri utakmice. Bitno je da budemo kompaktni, pametni i hrabri.


Posljednja dobra izdanja bitno su popravila i ozračje među »bijelima«.




– Čekaju nas teške utakmice, a vidimo i da se Lokomotiva priključila. Čeka nas velika borba za europske pozicije i svjesni smo da nam svaki bod puno znači. Naravno, ozračje je uvijek bolje kad su i igre bolje. Dosta je važno i da nismo primili gol. Svaku utakmicu jedva čekamo – tvrdi Capan koji je zasigurno igrač koji najviše »krpa« pozicije u cijeloj momčadi, od zadnjeg veznog do stopera i desnog beka.


– Znamo da će biti teško i puno trenutaka u kojima će Dinamo napadati, a mi biti u podređenom položaju. Dosta je bitno da izdržimo taj početni pritisak. »Modri« imaju jake igrače u sredini, dosta ih je teško čuvati, ali po meni važna je naša momčadska igra. Moje rotacije? Nije mi to strano, i kod prijašnjih trenara sam dosta mijenjao mjesta. To je neka moja odlika, brzo se prilagodnim na nove zadatke. Nisam profilirao poziciju? I tome sam razmišljao, dugi niz godina je tako, a naravno uvijek je u takvoj situaciji lakše treneru nego igraču – tvrdi Capan.


Tko bi njemu i suigračima mogao stvarati najviše problema?


– »Modri« imaju previše kvalitetnih igrača da bih nekog posebno izdvojio. I to u svakoj liniji – zaključuje Capan.