Posudba iz Maksimira

Na Rujevici su konačno stigli blizu Čolakove prodaje, a s Dinamom dogovaraju moguću zamjenu

Mateo Sučić

Darko Velkovski i Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Darko Velkovski i Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Čolakov odlazak pratit će i jedan dolazak s obzirom na to da se na relaciji Rujevica - Maksimir razgovara o jednogodišnjoj posudbi napadača Sandra Kulenovića



RIJEKA Antonio Mirko Čolak idućih bi dana trebao postati novi igrač grčkog PAOK-a. Pregovori još nisu završili, na Rujevici raspolažu s dvije službene ponude, ali PAOK se čini posebno uporan u namjeri da ga dovede. Pritom je bitno naglasiti da se smanjila razlika između onoga što Grci nude, a Rijeka traži pa bi, prema neslužbenim informacijama, »bijeli« na račun odštete trebali inkasirati 3,5 milijuna eura uz bonuse vezane uz rezultate i deset posto od idućeg transfera te se početi privikavati na život bez četvrtog najboljeg klupskog strijelca otkako je HNL-a.
Još je upitno hoće li se transfer završiti prije europske utakmice protiv Kolosa, s Rujevice su dolazile informacije da bi zbog novonastale situacije s ozljedama Yatekea i Ristovskog mogli u pregovorima inzistirati na njegovom ostanku barem za taj prvi ogled. Nema dvojbe da bi pravi Čolak bio važan dodatak za momčad Simona Rožmana, kada je »unutra« onda je prijetnja svakoj obrani, ali ako je glavom već negdje drugdje i ako se transfer ozbiljno zakuhao, neki primjeri iz riječkog prvoligaša u prethodnim sezonama su pokazali da je odlazak, u tom slučaju, bolja opcija.


PAOK je jedan od klubova koji dugo drže Čolaka na svom popisu želja, trener Abel Ferreira na više adresa u Hrvatskoj se raspitivao za njegovim uslugama, a nakon što je njihova prva ponuda odbijena, Grci su najavili da će se javiti kada vide rasplet situacije u europskim kvalifikacijama. To su i učinili nakon što su pobjedom protiv Benfice osigurali »play-off« Lige prvaka i najmanje grupnu fazu Europske lige, čelnici kluba iz Soluna odlučili su pojačati ponudu u mjeri koja je potrebna da zadovolji apetite čelnika Rijeke i dignu rampu za ovaj transfer.


Trakavica oko Čolakovog izlaznog transfera tako bi idućih dana mogla dobiti svoj konačni epilog i donijeti potrebnu financijsku injekciju riječkoj blagajni, ali i zaokružiti posao koji je počeo Čolakovim dolaskom u Rijeku na posudbu iz Hoffenheima. Nakon godinu i pol dana uslijedio je otkup njegovog ugovora, prošle sezone je Čolak bio najbolji strijelac HNL-a i postao reprezentativac, a sada će u klupsku blagajnu donijeti novac koji je otprilike tri puta veći od onoga što je Rijeka uložila u otkup njegovog ugovora (nešto manje od milijun eura).




Čolakov odlazak pratit će i jedan dolazak s obzirom na to da se na relaciji Rujevica – Maksimir razgovara o jednogodišnjoj posudbi napadača Sandra Kulenovića. Viša sila u vidu ozljeda bitno je zakomplicirala situaciju na Rujevici i zatražila brzu reakciju, a budući da bi odlaskom Čolaka ostali bez napadača, u riječkom prvoligašu traže rješenje koje će donijeti kvalitetu, a pritom neće biti nepoznanica po pitanju prilagodbe.


Kulenović se tu prometnuo u jednu od najozbiljnijih opcija, Rijeka bi u njemu dobila robusnog napadača, koji bi se prema igračkim karakteristikama mogao dobro uklopiti u igru Riječana u kojoj se od prve špice traži da igra »mandžukićevski«. Slučajno ili ne, 20-godišnjem Kulenoviću je upravo Mario Mandžukić uzor.


– Sviđaju mi se Lewandowski i Kane, ali uzor je samo jedan – Mario Mandžukić. Kao dijete sam upijao njegove poteze i kada bih morao izabrati nečiju karijeru kao putokaz, onda bi to bila njegova – rekao je jednom prilikom.


I u njegovom slučaju sve će se znati idućih dana, stvar nije još riješena jer Riječani inzistiraju na posudbi do kraja sezone uz mogućnost da se ista produži za još jednu sezonu, odnosno da imaju opciju za otkup njegovog ugovora.