Novo ime iz Bundeslige

U Rijeku je na probu stigao 18-godišnji veznjak iz Borussije Dortmund, zabio je Manchester Cityju u Ligi prvaka

Denis Frančišković

Vasco Walz u dresu Borussije (D) u Ligi prvaka protiv juniora PSG-a/Foto PIXSELL

Vasco Walz u dresu Borussije (D) u Ligi prvaka protiv juniora PSG-a/Foto PIXSELL

U konkurenciji Bijelih nije bilo ozlijeđenih Veige i Petroviča



RIJEKA Trener Rijeke Željko Sopić u izostanku kvarteta reprezentativaca (Labrović, Banda, Hodža, Ivanović) odlučio se u prijateljskoj utakmici protiv Udinesea za trenutačno najjaču startnu postavu Bijelih. Labrovića je među vratnicama zamijenio Zlomislić, uloge bekova očekivano su pripale Smolčiću i Godi, kao i središnjem paru stopera Dilaver – Radeljić, koji nisu igrali duže vrijeme, a ova proba im je itekako dobro došla.


Selahi je opet bio jedini klasični zadnji vezni, a kvartet ofenzivaca činili su Pašalić i Pjaca na krilima te Fruk i Janković u središnjici, dok je Yansane preuzeo ulogu prvog napadača.


 


Vasco Walz



Vasco Walz je 18-godišnjak s njemačkom i talijanskom putovnicom karijeru je počeo u podmlatku Ofenburga, nastavio u  Karlsruheu da bi posljednjih sezona branio boje U-17 i U-19 momčadi Borussije Dortmund.  Prošle sezone sa “žutima” je igrao juniorsku Ligu prvaka. Igrao je i u remiju s vršnjacima Hajduka, a zabio i jedan gol, i to u porazu od  Manchester Cityja (3:2). Walz, koji ima jedan službeni nastup za U-17 reprezentaciju Njemačke, od prošloga ljeta je u potrazi za novim klubom.  (I. VO.)

Uz vratara Todorovića, na klupi za pričuve našli su se mladi Kitin, Valinčić i Šuke, ali i jedno novo ime – Vasco Walz. Riječ je o 18-godišnjaku bez kluba, središnjem veznom igraču iz Njemačke, koji je uglavnom igrao u nižim uzrastima Bundeslige, a sada je došao na probu.


U konkurenciji Bijelih nije bilo ozlijeđenih Veige i Petroviča.