Analiza remija

Miškovićeve kritike utjecale su na Galovića, a Pavičić se je trebao iskontrolirati i izbjeći isključenje

Mateo Sučić

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Domagoj Pavičić je već dovoljno iskusan igrač da bi trebao znati iskontrolirati situacije poput one u kojoj je dobio drugi žuti karton



RIJEKA Analizirali smo remi nogometaša Rijeke protiv Osijeka i izdvojili neke stvari koje su bile dobre i neke koje nisu:


ŠTO JE BILO DOBRO


Europski gard


Rijeka je protiv Osijeka izgubila dva boda jer je odigrala zrelu utakmicu, malo toga dozvolila suparniku i da nije bilo eurogola Petra Bočkaja,  odnosno da su napadači »bijelih« u zadnjoj trećini bili malo precizniji mogli su tri boda staviti u džep. Raduje što je gard bio kakav dolikuje sudioniku grupne faze Europske lige.




Povratak Halilovića


Tibor Halilović je protiv Osijeka tek drugi put ove sezone odigrao svih 90 minuta. Ozljeda protiv Lokomotive u 2. kolu dugo ga je izbacila s travnjaka, kada se vratio protiv AZ-a ponovo je osjetio posljedice duže stanke, ali 90 minuta protiv Osijeka i način na koji ih je odigrao svakako su dobar znak.


Nino Galović


Poslije utakmice ova dva suparnika u Osijeku bio je meta kritika. Iako ga Mišković nije izravno prozvao upravo je na njega ciljao zbog slabije reakcije koja je kumovala vodećem pogotku domaćina. Ali Galović je ostao pozitivan, šutio, radio i čekao priliku. Zadnje tri utakmice (Lokomotiva, Napoli, Osijek) je odigrao na visokoj razini.


ŠTO NIJE BILO DOBRO


Isključenje Pavičića


Domagoj Pavičić je već dovoljno iskusan igrač da bi trebao znati iskontrolirati situacije poput one u kojoj je dobio drugi žuti karton. Na stranu to što je prvi možda bio prestrog, dojam je da nekada pretjeranu želju da napravi nešto dobro za momčad kanalizira u neku reakciju, poput zaleta prema Joviću kod prvog kartona, koja mu ne priliči.


Realizacija


Rijeka nije pobijedila Osijek u prvom redu zato što nije realizirala dobre prilike koje je pripremila. A imali su ih Andrijašević, Velkovski, Kulenović, Štefulj, Murić… Nisu sve bile stopostotne, ali u ovakvim utakmicama za pobjedu ih u pravilu treba iskoristiti jer postoji opasnost od kazne koja se i dogodila.


Ozljeda Čerina


Adam Gnezda Čerin prometnuo se ove sezone u jednu od ključnih figura veznog reda, dobro nadomjestio izostanak Halilovića i upotpunjavao obje faze igre. Zbog toga bi njegova ozljeda u kontekstu zahtjevnih nadolazećih ispita (Real Sociedad, Hajduk, AZ Alkmaar, Dinamo…) mogla biti značajan udarac riječkoj momčadi.