Vlasnik Rijeke

Mišković o novom rješenju na klupi: ‘Cosmi je pun energije, na njemu je da nas vrati na mjesto na kojem trebamo biti’

Denis Frančišković

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Prijelazni rok nije loše odrađen, ovi igrači su odlični za Rijeku, ali ne znam zašto se nisu posložili. Možda se varam, vrijeme će pokazati - zaključio je Mišković



Novog šefa struke Rijeke predstavio je Srećko Juričić, klupska legenda, koji je nakon odlaska Roberta Palikuče opet uskočio »u sedlo« sportskog direktora.


– Iskreno zadovoljstvo mi je predstaviti novog trenera. Drago mi je da smo doveli veliko ime iz svijeta nogometa, trenera koji ima veliko iskustvo i veliko znanje iz talijanskog nogometa – ustvrdio je Srećko Juričić, povratnik na mjesto sportskog direktora Rijeke. – Vjerujemo da će to znanje i iskustvo prenijeti na našu momčad. I da će momčad konačno početi djelovati kao prava, dostojna Rijeke. Znamo da to ne ide preko noći, ali uz dobar rad vjerujemo da ćemo vratiti Rijeku na mjesto koje joj pripada.


Damir Mišković, predsjednik i vlasnik Rijeke, jučer je zračio posebnim zadovoljstvom, kako i ne bi, u kratko vrijeme uspio je znano ime iz talijanskog nogometa privoliti na dolazak u posrnulu Rijeku. Dogovor je bio brz i učinkovit.




– Cosmi je veliko ime, ima znanje i na njemu je da nas vrati na mjesto na kojemu trebamo biti. Sretan sam jer je čovjek pun volje i energije. Uz to, znamo da je strog, pozitivan i energičan trener – rekao je Mišković u emisiji »Pod Stijenama Kantride« Radio Rijeke i dodao kako je klub imao dogovoreno pitanje trenera nakon odlaska Gorana Tomića, ali i kako su se dogodile neplanirane okolnosti.


Mišković nije otkrio njegovo ime, ali bila je riječ o Matjažu Keku, koji se razbolio dobivši koronu prije starta priprema. I sve se odlužilo na nekoliko tjedana, tako da su momčad preuzeli Tadić i Budicin.


– Stalno se potencira da nismo dali priliku domaćim trenerima, a sad su je, evo, dobili. To je bila moja odluka, ali, nažalost, nije išlo – otkrio je Mišković i zamolio navijače za potporu.


Dotaknuo se Mišković i odlaska Roberta Palikuče s mjesta glavnog sportskog menadžera.- Srećko Juričić je sportski direktor, u desetak godina pokazao se kao najbolji. Palikuča nije bio promašaj, imao je svoj sistem rada, ali ni jedan potez nije mogao sam povući. Da smo uspjeli angažirati trenera kojeg smo mislili, Palikuča bi još uvijek bio sportski direktor. Prijelazni rok nije loše odrađen, ovi igrači su odlični za Rijeku, ali ne znam zašto se nisu posložili. Možda se varam, vrijeme će pokazati – zaključio je Mišković.