Moisesa Lime Magalhaesa

Legendarni Rijekin Brazilac pokazao tetovažom i videom koliko mu je značila epizoda na Kvarneru

Mateo Sučić

Moises u bijelom dresu/Foto Arhiva NL

Moises u bijelom dresu/Foto Arhiva NL

Danas 32-godišnji brazilski veznjak na društvenim mrežama je objavio tetovažu na kojoj se nalazi i Grb Republike Hrvatske

RIJEKA Sjećate se Moisesa Lime Magalhaesa, simpatičnog Brazilca koji je 2014. i 2015. godine nosio dres Rijeke? U Rijeci je ostavio značajan trag, osvojio Kup i Superkup 2014. godine, bio dio velikih europskih pobjeda (Standard Liege, Feyenoord) i da nije bilo čestih problema s koljenom sigurno bi ostvario transfer negdje na zapad Europe. Ovako se zbog čestih ozljeda vratio u Brazil i potpisao za tamošnjeg velikana Palmeiras s kojim je osvojio dva naslova prvaka (2016., 2018.), a u čijem je dresu 2016. godine proglašen za najboljeg igrača brazilske lige. Karijera ga je potom odvela u Kinu gdje je sa Shandong Lunengom postao osvajač tamošnjeg Kupa.


Zašto je Moises sada zanimljiv? Danas 32-godišnji brazilski veznjak na društvenim mrežama je objavio tetovažu na kojoj se nalazi i Grb Republike Hrvatske.


– Jučer je bio dan da nacrtam malo svog nogometnog puta u obliku tetovaže. Tetovirao sam moju tradicionalnu proslavu kojom uvijek zahvaljujem Bogu uz zemlje u kojima sam igrao – napisao je Moises u objavi na svom Instagram profilu.


Dva dana ranije na istom je mjestu objavio snimku iz kuće roditelja koji su pažljivo skupljali materijale vezane uz njegovu karijeru, ali i onu brata Matheusa Magalhaesa koji je već sedmu godinu vratar portugalske Brage. U moru memorabilija, dresova klubova u kojima su igrali i novinskih članaka iz raznih država nalaze se i neki iz Novog lista (na 1:36 u videu) kao dokaz da Rijeka i Hrvatska imaju posebno mjesto u njegovoj karijeri.